POSJETA CENACOLA

POSJETA CENACOLA

28. listopada 2019.

Učenici 2. i 3. razreda opće gimnazije i 2. razreda ekonomske posjetili su u subotu, 26. listopada 2019., komunu Cenacolo u Aljmašu, pod vodstvom  profesorica: Mikić, Vuksanić, N. Mihaljević i profesora Štanfelja . Zajednicu Cenacolo osnovala je majka Elvira Petrozii, a utemeljena je pri katoličkoj crkvi te su ju biskupi Đakovačko-osječke nadbiskupije preselili iz Šarengrada u Aljmaš. Zajednica Cenacolo raširena je po cijelom svijetu i otvorena je za surete s ljudima koji su u toj kući našli utočište.

Momci su nas iz aljmaškoga Cenacola jako lijepo dočekali te su nam prikazali film o majci Elviri i nastajanju ove zajednice. U filmu smo saznali sve bitne informacije o postojanju ove zajednice. Zatim smo slušali svjedočanstva dvojice momaka, u kojima su govorili o svojim ovisnostima, prošlom životu te novom životu u ovoj zajednci. Nakon svjedočanstava, učenici su postavljali pitanja na koja su momci bez zadrške odgovarali.  Upoznali su nas sa svojim načinom života: podijeljenim kućnim poslovima i molitvi. Pokazali su nam kapelicu u kojoj se više puta dnevno mole te su nas za kraj počastili sokom.

Učenici su za ovu posjetu sakupili potrepštine za svakidašnji život koje smo im darovali. Odlazak u Cenacolo je bilo jako lijepo i vrlo poučno iskustvo.

Hana Funtak 3.a OG

WordPress Image Gallery Plugin