POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VALPOVO

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VALPOVO

9. studenoga 2022.

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige učenici dvaju razreda, 1. Industrijski mehaničari i 1. CNC, posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Valpovu početkom studenoga ’22.

Učenici su u pratnji prof. Jasne Vuković proveli školski sat u knjižnici. Dočekala nas je voditeljica odjela gospođa Sandra Miljački Andrić i provela kroz sve knjižnične prostorije. Nakon uvodnoga i kratkoga predavanja o nastanku knjižnice te nekadašnjim lokacijama i promjenama koje su se događale, objasnila nam je i pokazala kako se knjige razvrstavaju i slažu prema različitim područjima, npr. nacionalnim književnostima i kako se bilježe osnovni podaci o svakoj knjizi. Također, osvrnula se i na osnovne podatke o povijesti valpovačke knjižnice, fondu knjiga, načinu vođenja evidencije i drugih zanimljivih informacija koje su zanimale učenike.

Učenicima su na kraju predstavljena novija izdanja knjiga, a kako bi ih mogli posuditi i čitati, neki su od učenika željeli postati i članovima ove vrijedne ustanove. Djelić tamošnje atmosfere možete pogledati na fotografijama.

Jasna Vuković, prof.