ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA VALPOVA

ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA VALPOVA

15. ožujka 2020.

Danas je prijepodne pod predsjedanjem Hrvoja Gašparovića, održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Valpova.

Temeljem članka 11. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite Grada Valpova („Sl. glasnik Grada Valpova“ br. 12/19), Stožer civilne zaštite Grada Valpova na svojoj 2. sjednici održanoj 15. ožujka 2020. godine donio je sljedeće odluke:

 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, obustavlja se na 14 dana redovan rad Dječjeg vrtića „Maza“ Valpovo i Dječjeg vrtića „Moj Bambi“ Valpovo. Svi roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti djecu koja su polaznici vrtića u svojim kućanstvima u navedenom periodu zbog obaveza na radnim mjestima, mogu djecu dovesti u Dječji vrtić „Maza“ i Dječji vrtić „Moj Bambi“ gdje će biti organiziran prihvat. Prije predaje te djece u Dječji vrtić molimo roditelje da telefonskim putem direktno kontaktiraju odgojiteljice (odgojitelje) o planiranom terminu dovoza djece ili na broj telefon za Dječji vrtić „Maza“ 031/651-451, te za Dječji vrtić „Moj Bambi“ 091/564-6153..
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava kako u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu, Osnovnoj školi Ladimirevci, tako i u svim područnim školama na području Grada Valpova, kao i u Srednjoj školi Valpovo.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana daje se preporuka zaposlenicama na projektu „Zaželi – radi i ostvari“ da ne ulaze u prostorije korisnika, nego da obavljaju samo nabavku hrane i lijekova za potrebe korisnika.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana zatvaraju se za sve posjetitelje prostorije Muzeja Valpovštine kao i prostorije Turističke zajednice Grada Valpova.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana za sve posjetitelje zatvara se rad čitaonice u okviru Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo, a rad knjižnice u navedenom razdoblju bit će organiziran na način da se naručivanje i povrat knjiga dogovara telefonski s djelatnicima ove ustanove.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana u Centru kulture Matija Petar Katanačić otkazuju se sva kulturna i zabavna događanja te druge manifestacije, te se otkazuju sve kino predstave u kinu Korner.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, u narednih 14 dana rad Gradske uprave Grada Valpova bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika Gradske uprave sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana zabranjuju se održavanja svih kulturnih, zabavnih ili drugih događanja koja podrazumijevaju okupljanja većeg broja osoba u svim zatvorenim prostorima u vlasništvu Grada Valpova na području cijeloga Grada Valpova, osim za potrebe rada Stožera civilne zaštite i tijela Grada Valpova (uključujući društvene domove, prostorije DVD-ova, sportske objekte i dr.).
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana obustavljaju se sva veća okupljanja, kulturna i zabavna događanja, sportski susreti kao i treninzi sportaša, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području Grada Valpova, te se daje preporuka vlasnicima fitness centara na području Grada Valpova da ograniče okupljanje većeg broja građana, te da pribave odgovarajuća dezinfekcijska sredstva za dezinfekciju sprava i prostora.
 • Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani kako nema potrebe za gomilanjem namirnica budući opskrba istim nije ni sa čime ugrožena.
 • Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.

Izvor: Valpovština.info