OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

13. ožujka 2020.

POŠTOVANI UČENICI I RODITELJI

Na izvanrednoj konferenciji Nacionalnog stožera, održanoj 13.ožujka 2020. u 11,00 sati, objavljeno je da će svi vrtići, osnovne i srednje škole te fakulteti  prestati s radom na dva tjedna, počevši od ponedjeljka (16.3.2020.). Radi se o preventivnim mjerama za sprječavanje širenja epidemije uzrokovane koronavirusom.

U srijedu, 11.ožujka 2020. ravnateljima su odgojno – obrazovnih ustanova upućene Smjernice vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije. Slijedom navedenog, ravnateljica je sazvala u petak, 13.ožujka, Nastavničko vijeće i nastavnicima pružila potrebne informacije. Isto tako, održan je sastanak sa stručnom službom škole te nastavnicima informatike kako bi se razradio plan rada u navedenim okolnostima. Prioritet je osigurati protočnost točnih i cjelovitih informacija i to između MZO-a i ravnatelja škole, između ravnatelja škole i odgojno – obrazovnih djelatnika i između škole i učenika te roditelja.

Škola će do ponedjeljka uspostaviti VIRTUALNU ZBORNICU i VIRTUALNE RAZREDE te ćemo objaviti linkove na mrežnoj stranici naše škole, kako bi svi nastavnici i učenici znali gdje trebaju pristupiti.

Ravnatelji će škola kontinuirano pratiti upute Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) te postupati prema njihovim uputama.

Sve informacije vezane za nastavu na daljinu objavljivat ćemo na našoj web stranici, a razrednici će biti u stalnom kontaktu s učenicima svoga razreda.

Molim za smirenost i odgovornost svih kako bismo se za početak organizirali i započeli nastavu na daljinu.

 

Ravnateljica Srednje škole Valpovo:

Svjetlana Kalpić, dipl.ing.