OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA

23. ožujka 2021.

Kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode, svake godine 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda.

Vrijednost vode mnogo je veća od njene cijene – voda ima ogromnu i složenu vrijednost za naša kućanstva, hranu, kulturu, zdravstvo, obrazovanje, ekonomiju i integritet prirodnog okoliša. Ako se previdi bilo koja od ovih vrijednosti, riskiramo da će se ovim konačnim i nezamjenjivim resursom loše upravljati što može uzrokovati dalekosežne posljedice za sav život na planeti Zemlji. Bez sveobuhvatnog razumijevanja prave, višedimenzionalne vrijednosti vode, nećemo moći zaštititi ovaj kritični resurs u korist svih. Stoga je pitanje: ”Što voda znači tebi?” postavljeno svima nama upravo u toj namjeri da nas potakne na razmišljanje, a u konačnici i na djelovanje kako bi dali svoj doprinos u očuvanju i zaštiti voda.

Učenici 1.a OG i 2.a OG su objavom svojih postova u digitalnom alatu Padlet s odgovorom na pitanje: „Što za mene znači voda“ obilježili taj dan na satu geografije.

Željko Štanfelj

Wordpress Gallery Plugin Free