OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG  TJEDNA NOVCA – STRUČNI POSJET SLATINSKOJ BANCI

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA NOVCA – STRUČNI POSJET SLATINSKOJ BANCI

8. travnja 2019.

U želji da sustavno i trajno potičemo učenje i poučavanje financijske pismenosti kako bi što više učenika steklo financijsko obrazovanje, Hrvatska i ove je  godine obilježila Svjetski tjedan novca, Global Money Week (www.globalmoneyweek.org) i Europski tjedan novca, European Money Week.
Prema definiciji OECD-a, „Financijsko obrazovanje je proces izgradnje kapaciteta kojim pojedinci podižu svoje razumijevanje financijskih proizvoda i sadržaja te putem informacija, poučavanja i objektivnih savjeta razvijaju vještine i samopouzdanje, kako bi mogli postati svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke, te kako bi znali kome se obratiti za pomoć, izgraditi prikladne stavove i reakcije, a radi poboljšanja svog financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.”
Učenici 3. ekonomske i 4. ekonomske Srednje škola Valpovo zajedno sa svojim nastavnicima Zdravkom Kuna i Svjetlanom Barišić su prigodno obilježili Europski tjedan novca posjetom Slatinskoj banci poslovnica Valpovo, dana 29. ožujka 2019. Ova aktivnost je provedena u sklopu Dana škole i planirana je godišnjim planom i programom iz predmeta Banakrstvo i osiguranje.

Svjetski tjedan novca obilježava se u Hrvatskoj od 2014. godine, a Europski tjedan novca obilježava se u Europi i Hrvatskoj od 2015. godine.

Wordpress Gallery Plugin Free