NEŠTO DRUGAČIJI RAZREDNI SAT

NEŠTO DRUGAČIJI RAZREDNI SAT

26. studenoga 2018.

Učenice 2. b razreda opće gimnazije Elena Abramić i Vanessa Stuparić članice su Gradske organizacije Crvenog križa Valpovo. U petak, 23. studenoga, na razrednom satu održale su radionicu pružanja prve pomoći. Cilj ovog sata bio je da se učenice predstave kroz aktivnost kojom se bave u svoje slobodno vrijeme, ali i da usput nešto korisno naučimo.

Vanessa i Elena pobrinule su za neophodne rekvizite, kao i za dodatne predavačice, također članice Crvenog križa, Emu Abramić i Paulu Cvenić. Paula je učenica četvrtog razreda Medicinske škole, a Ema prvog razreda Ugostiteljske škole u Osijeku. Ove četiri djevojke održale su doista vrlo kvalitetno predavanje na kojem su demonstrirale postupanje kod različitih vrsta ozljeda. Saznali smo i kako pozvati hitnu pomoć te koje podatke pri tome treba dati.

U razredu nije manjkalo učenika koji su se i sami uključili u radionicu, bilo da su predstavljali unesrećenog, bilo da su se i sami okušali u nekoj od tehnika pružanja prve pomoći.

Cijeli razred zaslužuje pohvalu za suradnju, a predavačice Paula, Ema, Vanessa i Elena za kvalitetno pripremljenu i održanu radionicu.