NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI

NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI

20. ožujka 2019.

Osnovna škola Matije Petra Katančića 09.03. je bila domaćin 23. Gradskog školskog natjecanja mladih Hrvatskog crvenog križa s područja Valpovštine. Mladi iz pet osnovnih i dvije srednjoškolske ekipe natjecali su se, u teorijskom dijelu, u poznavanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog crvenog križa, Međunarodnog humanitarnog prava, Ženevskih konvencija Ljudskih prava i Prava djeteta, te u prvoj pomoći i praktičnom pružanju prve pomoći.

U pripremi i organizaciji natjecanja sudjelovali su brojni volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo kojima je rukovodila ravnateljica Sanja Habuda, koja je u ime organizatora pozdravila sudionike i goste natjecanja te im zahvalila na podršci.

Mladim su natjecateljima podršku došli pružiti zamjenica gradonačelnika Valpova Ana Brajnović, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predstavnici škola i službi koje djeluju u izvanrednim situacijama. Obraćajući se sudionicima natjecanja Ana Brajnović naglasila je važnost organizacije ovakvih natjecanja i angažmana mladih u svladavanju znanja i vještina koje dolaze do izražaja u najtežim situacijama prirodnih nepogoda i nesreća, a Domagoj Varžić zahvalio i čestitao svima koji su se opredijelili za humanitarno djelovanje i postaju dio sustava koji organizirano djeluje u hitnim situacijama pružajući pomoć potrebitima.

Mlade je natjecatelje pozdravio i Damir Blažević, kontakt policajac, kao predstavnik policijskih snaga, čija je zadaća, također djelovati u situacijama spašavanja unesrećenih i pružanja pomoći stradalima. U ime škole domaćina sudionike je pozdravio ravnatelj Dalibor Košutić i iskazao zadovoljstvo što je škola kojom upravlja, već tradicionalno domaćin ovog natjecanja, a ove godine će biti domaćin i Županijskog natjecanja te pružiti gostoprimstvo ekipama iz cijele Županije osječko-baranjskee.

U natjecateljskom dijelu, najbolje znanje i vještinu pokazali su, u konkurenciji ekipa Osnovnih škola mali Ladimirevčani, kojima je mentorica Tanja Pavić, ispred Petrijevčana mentorice Helene Nađ, Bizovčana, mentora Marka Teskere, Belišćana, mentora Leonarda Rolda i Valpovčana, mentorice Sanele Buljan, a među ekipama srednje škole ekipa mentorice Evice Kovač ispred ekipe mentorice Sanele Buljan te za postignute rezultate nagrađeni peharima i medaljama.

Ekipa mentorice Evice Kovač:

Elena Abramić

Sara Blažević

Leona Kopjar

Katarina Runje

Hana Funtak

 

Ekipa mentorice Sanele Buljan:

Lara Vukobratovic

Danijel Jovinac

Sonja Blažević

Klara Krznarić

Matea Fučkar

 

Ekipa za realistični prikaz ozljeda:

Vanessa Stuparić

Patricija Poljak

 

Ekipa za nošenje ispita:

Filip Štargl

Wordpress Gallery Plugin Free