MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

10. travnja 2019.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, Osnovna škola Matije Petra Katančića i Grad Valpovo u subotu su bili domaćini Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Organizator ovog natjecanja je Međužupanijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, a natjecanje je okupili oko dvije stotine natjecatelja, njihovih mentora, članova ocjenjivačkih timova i organizatora natjecanja.

U školskoj su dvoran bili članovi ekipa pomlatka i mladeži Crvenog križa koji su se okupili kako bi pokazali svoje znanje o povijesti pokreta Crvenog križa, Ženevskim konvencijama, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta i umijeće u pružanju prve medicinske pomoći na realistički prikazanim incidentnim situacijama s više ozlijeđenih osoba.

Nakon provedenog natjecanja u kome je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji mladih (srednja škola) i 10 ekipa pomlatka (osnovna škola) koji  su predstavljali gradska društva Crvenog križa: Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Orahovica, Osijek, Slatina, Valpovo i općinsko društvo Darda s područja Osječko-baranjske i Virovitica s područja Virovitičko-podravske županije, poredak je sljedeći:

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca i ovom im prilikom valja im čestitati na uloženom trudu i humanom opredjeljenju.

Nakon tri sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

1.MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek

2.MJESTO – Osnovna škola Ladimirevci, Ladimirevci

3.MJESTO – Osnovna škola Bilje, Bilje

 

KATEGORIJA MLADIH:

1.MJESTO – Medicinska škola Osijek

2.MJESTO – Srednja škola Donji Miholjac, Donji Miholjac

3.MJESTO – Tehnička škola Virovitica, Virovitica

 

SŠ Valpovo 5.mjesto

Za ekipu srednje škole Valpovo natjecale su se:

Hana Funtak,Sara Blažević, Katarina Runje, Leona Kopjar i Elena Abramić

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Osječko-baranjsku županiju na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

 

Elena Abramić 2.b OG