MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE “KLOKAN BEZ GRANICA”

MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE “KLOKAN BEZ GRANICA”

25. ožujka 2019.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, a u organizaciji stručnog vijeća profesora matematike,  21. ožujka 2019.  u našoj školi održalo se Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”.

Radi se o natjecanju koje se isti dan i u isto vrijeme održava u mnogim državama diljem svijeta, a čiji je cilj popularizacija matematike i širenje osnovne matematičke kulture.

Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa, a natjecati se mogu svi zainteresurani učenici bez obzira na uspjeh iz matematike u razredu. Naime, zadatci na ovom natjecanju nisu strogo vezani uz nastavno gradivo, nego se testiraju temeljne matematičke kompetencije, logičko mišljenje i zaključivanje te sposobnost rješavanja problema.

Ove školske godine u našoj školi natjecalo se 50 učenika u tri kategorije: Cadet (učenici prvih razreda), Junior (drugi i treći razredi) i Student (četvrti razredi).  Svi natjecatelji dobili su slatkiš, kemijsku olovku i džepni kalendar, a 10% najuspješnijih učenika Hrvatsko matematičko društvo dodatno će nagraditi malim prigodnim poklonom.