MEDIJI O NAMA

MEDIJI O NAMA

27. veljače 2019.

Valpovačka Srednja škola i ove se školske godine vrlo uspješno uključila u Erasmus+ projekt u nadležnosti Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u sklopu kojeg bi tijekom godine dana njezini učenici trebali usavršiti svoja znanja u strukovnom obrazovanju i praktičnom radu u inozemstvu te postati konkurentniji na tržištu rada. Istovremeno, promovirala bi se i strukovna zanimanja kao sve traženija na tržištu rada te poticale nove generacije da se pri upisu u srednju školu odluče za neka od ovih zanimanja.
U projekt su Valpovčani uključili 40 učenika, tri nastavnika i tri voditelja, a projekt planiraju kraju privesti do 31. svibnja ove godine.

– U sklopu projekta Erasmus za školsku godinu 2018./19., pod nazivom Europske kompetencije i vještine za budućnost (European Competences and Skills for future), u dobivenom iznosu od 114.450 eura planirali smo tri mobilnosti učenika i nastavnika kroz trotjedni boravak u tri različite europske zemlje. Program prve mobilnosti proveden je u Bragi (Portugal) sa 17 učenica iz sektora ekonomije i trgovine, a program druge mobilnosti, u trajanju od 26. siječnja do 16. veljače s 24 učenika zanimanja elektrotehničar i CNC – operater, provodio se u Sevilli, u Španjolskoj, odakle su se nedavno puni dojmova vratili naši učenici u pratnji četiriju nastavnika: Krunoslava Vukelića, Igora Zdenčanovića, Tihane Weigand i Tanje Kokić – kažu u projektnom timu Srednje škole Valpovo.

U fakultativnom dijelu programa domaćini su omogućili učenicima obilazak svih značajnijih kulturnih i povijesnih znamenitosti Seville, Gibraltara, Cordobe te u povratku Venecije. Slobodno su vrijeme učenici provodili u šetnji i društvu s prijateljima, a odigrala se i nogometna utakmica, u kojoj su Valpovčani nadigrali domaćine.

– Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su nastojali na najbolji način promovirati svoju školu, našu zemlju i kulturu, a da su u tome uspjeli najbolje govore pohvale naših domaćina Eurominda kao i nastavnika u pratnji – zaključuju u projektnom timu i najavljujuju da u travnju planiraju završiti projekt odlaskom nastavnika na stručno usavršavanje na Maltu, za što su pripreme već počele.

Izvor: Glas Slavonije