„MATEMATIČKA LEKTIRA“ – PREDAVANJE NAŠIH PROFESORICA NA STRUČNOM KOLOKVIJU

„MATEMATIČKA LEKTIRA“ – PREDAVANJE NAŠIH PROFESORICA NA STRUČNOM KOLOKVIJU

7. travnja 2022.

Stručni kolokvij pokrenut je 2006. godine kao zajednički projekt Udruge matematičara Osijek, Županijskog stručnog vijeća za matematiku županije Osječko-baranjske i Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Srednja škola Valpovo u radu Stručnog kolokvija sudjeluje od samog početka, a unazad 8 godina naše profesorice, Draženka Mikić i Tihana Weigand, pozvane su i kao predavačice.

Stručni kolokvij namijenjen je prvenstveno nastavnicima matematike zaposlenima u osnovnim i srednjim školama te studentima matematike i srodnih studija.

Predavanja u okviru Stručnog kolokvija usmjerena su na poticanje komunikacije među nastavnicima, razmjenu stečenih iskustava te jačanju kontakata nastavnika sa studentima završnih godina studija matematike.

Stručni kolokvij održava se svakog mjeseca na Odjelu za matematiku, utorkom u 19:15.

Voditeljice aktivnosti Stručnog kolokvija su:

Mirna Čalija Matijević, prof. (III. Gimnazija, Osijek)

dr. sc. Ljerka Jukić Matić (Odjel za matematiku, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku)

dr. sc. Mihaela Ribičić Penava (Odjel za matematiku, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku)

Naše profesorice ove su godine održale predavanje s temom „Matematička lektira“ u kojemu su prevele i predstavile sjajnu knjigu Alexa Bellosa „Alex’s Adventures in Numberland“ u kojoj nalazimo ogroman broj matematičkih zanimljivosti, problema, istraživanja i povijesnih crtica. Slušali smo i crtali nizove, bavili se numerologijom, saznali što je „superjaje“, što su Dudeneyevi brojevi, prijateljski brojevi, znanstveno pristupili rezanju torte.

Pozivamo vas na sudjelovanje iduće godine i radujemo se vašem dolasku!

Wordpress Gallery Plugin Free