KOŠARKAŠI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO SUDJELOVALI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

KOŠARKAŠI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO SUDJELOVALI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

13. ožujka 2020.

Nakon što su krajem siječnja izborili pravo nastupa na Državnom natjecanju naši su se košarkaši uputili 08.03.2020 prema gradu košarke , Zadru. Nakon dugog puta smješteni su u predivnom hotelu Falkensteiner Borik.

Iste večeri je predsjednik Hrvatskog školskog saveza gosp. Nikola Perković pozdravio sve natjecatelje i voditelje ekipa. Predstavio je Tehničku komisiju za provedbu natjecanja čiji je član  i prof. Šimić Boris iz naše škole. Upozorio je igrače na pravila ponašanja u hotelu i u dvoranama. Zamolio je za Fair play ponašanje, te je na kraju službeno proglasio natjecanje otvorenim.

Rano su se naši momci morali probuditi( 6.00 sati ) i krenuti sa zagrijavanjem u dvorani Mocire ( 7,30 ) gdje su igrali prvu utakmicu protiv ekipe prve gimnazije iz Varaždina. Pod vodstvom vanjskog suradnika trenera Marija Koprivnjaka izborena je pobjeda uz nešto uspavaniji početak. Za ulazak u četvrtfinale trebalo je pobijediti ekipu gimnazijalaca iz Slavonskog Broda što su naši dečki i učinili.

U večernjim su se satima u glasovitoj i predivnoj dvorani Višnjik odigravale četvrtfinalne utakmice. Srednja škola Valpovo je igrala protiv  srednje škole iz Krapine. Odlično su Valpovčani krenuli i poveli u prvoj četvrtini, ali im je tada ponestalo snage i pomalo sportske sreće. Na kraju su izgubili , ali su korektno, borbeno i dostojno predstavili našu školu , grad i županiju.

Sutradan su igrane utakmice polufinala i finala, a najbolji su bili košarkaši iz zagrebačke sportske gimnazije koji su u predivnoj i uzbudljivoj utakmici pobijedili ekipu srednje škole iz Vinkovaca. Brončanom medaljom su se okitili mladići iz Splita koji su pobijedili već ranije spomenutu ekipu iz Krapine.

Za ekipu „ Srednjoškolac“ su nastupili: Alen Branković, Bruno Funtak, Nikola Mikulić, Erik Weber, Toni Šimić, Dorian Vicić, Karlo Ivoš, Dario Ament, Marko Rosić, Jan Lukačević, Mateo Gurdon.

Vanjski suradnik, trener Mario Koprivnjak.

Mentor: Šimić Boris, prof.