IZLOŽBA „KUŽIM TE“ – PROMICANJE MENTALNOG ZDRAVLJA MLADIH

IZLOŽBA „KUŽIM TE“ – PROMICANJE MENTALNOG ZDRAVLJA MLADIH

9. ožujka 2021.

S ciljem osvješćivanja mladih o važnosti tema povezanih s mentalnim zdravljem  PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo je 1. lipnja 2020. godine provedbu projekta “Kužim te!”

Projekt ima za cilj  utjecati na pozitivan razvoj adolescenata u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, učenika srednjih škola kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale.

Od listopada do prosinca 2020.godine održano je pet radionica vršnjačkog kritičkog promišljanja putem kojih su osječki srednjoškolci (njih 105) upoznati s problemima rizičnih ponašanja. U sklopu radionica srednjoškolci su kreirali i poruke podrške svojim vršnjacima koji imaju poteškoća s mentalnim zdravljem i/ili rizičnim ponašanjem. Iste radionice provedene su s 10 učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te su ti učenici kreirali likovna rješenja vezana uz vršnjačku podršku.

Od ožujka do lipnja 2021. godine  organizirat će se putujuća izložba učeničkih radova predstavljenih na roll-up bannerima. Izložba će se postaviti  u 18  srednjih škola na području Osječko-baranjske županije, a trenutno je postavljena u našoj školi.

Najvrjednije je za istaknuti da su učenici, na njima zanimljiv način, ovom izložbom dobili konkretne informacije o tome kome se mogu obratiti za pomoć, ukoliko im bude trebala.