IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA IZ ZAGREBA

IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA IZ ZAGREBA

4. ožujka 2019.

U Srednjoj školi Valpovo postavljena je izložba Goethe instituta iz Zagreba pod nazivom Deutschland Erfinderland  (Njemačka zemlja izumitelja). Kreator i vlasnik izložbe je Goethe institut iz Zagreba koji ju besplatno posuđuje školama, odnosno profesorima njemačkoga jezika u Hrvatskoj, a cilj je izložbe potaknuti učenike na učenje njemačkoga jezika.

Izložbu je 1. ožujka 2019. otvorila pedagoginja Zdenka Lončarić, a prof. Snježana Simić,  inicijatorica i koordinatorica ove izložbe, zahvalila se svima koji su pomogli u njenoj realizaciji te predstavila  učenike koji su čitali tekstove na njemačkom i hrvatskom jeziku. Tekstove su čitali sljedeći učenici: Labina Đuranić, Matea Špoljarić, Tea Đurišić i Antonio Jokić iz 3. a razreda opće gimnazije te Marija Berečić i Lana Nikolić iz 4. a razreda opće gimnazije.

Ovo je već peti put kako Srednja škola Valpovo postavlja izložbu Goethe instituta. Izložba se sastoji od 16 plakata i prikazuje revolucionarne izume iz Njemačke koji su pridonijeli razvoju čovjekova napretka.  U središtu su izložbe povijesno značajni izumi i značajne inovacije iz različitih oblasti. Zanimljivi citati poznatih izumitelja uvode nas u 7 tematski obrađenih postaja od kojih svaka predstavlja po jednu znanstvenu granu: informatiku, energiju, komunikacije, mobilnost, medicinu, optiku i materijal.

Izložba će biti otvorena do 22. ožujka, a osim redovitih radionica za učenike Srednje škole Valpovo u sklopu izložbe održat će se i radionice za učenike osnovnih škola s područja Valpovštine.

Wordpress Gallery Plugin Free