ERASMUS+ PROJEKT „DIGITAL: DIGITAL GAMES, TREASURY AND LIBRARY“

ERASMUS+ PROJEKT „DIGITAL: DIGITAL GAMES, TREASURY AND LIBRARY“

9. srpnja 2022.

Od 3.7.2022. do 5.7.2022. , nastavnici Krunoslav Vukelić i Arijan Aleksić sudjelovali su u LTT sastanku Erasmus+ DiGiTaL voditelja i koordinatora projekata u mjestu Kuşadası, pored Izmira u Turskoj.

Prvog dana 4.7.2022 u ponedjeljak održana je dobrodošlica za sve suradnike na projektu, te odmah zatim radna sesija u trajanju od 5 sati. Tijekom radne sesije, prezentirana je srednja škola domaćina te održana prezentacija o obrazovnom sustavu u Turskoj. Zatim smo upoznati s točkama dnevnog reda sastanka i proveli smo evaluaciju prvih 6 mjeseci projekta za svakog partnera pojedinačno, pritom navodeći koji su zadaci i obaveze izvršeni a koji su ostali neizvršeni.

Potom smo razgovarali o nedostacima i potencijalnim kašnjenjima ili problemima koje smo savladali do sad, te o njihovim rješenjima i rezolucijama. U drugom dijelu radnog sastanka održane su radioničke aktivnosti kako bi se odlučila i izglasala struktura digitalnih igara, za čega su partneri pripremili moguće dizajne igara i moguće obrazovne sadržaje za implementaciju u igre.

Popodne su provedene aktivnosti posjeta centru grada Izmira, točnije povijesno kulturnim mjestima „Historical Kemeralti Bazaar“ i „Kizlaragasi Hani“, što je završilo navečer s večerom u „Restaurant Kircicegi“ gdje smo imali priliku probati lokalna turska jela.

Drugi dan 5.7.2022. također je održan sastanak o odlukama i dogovorima o strukturi i sadržajima digitalnih edukativnih igara. Raspoređeni su zadaci i obaveze povezane s dizajnom samih igara.

U drugom dijelu sastanka objavljeni i dogovoreni su planovi za nadolazeće projektne aktivnosti (LTT i TPM aktivnosti iduće školske godine) te je obavljena procjena rizika i rezolucija nadolazećih radnih procesa.

U drugom dijelu dana održan je put u Selčuk i posjet ruševinama grada Efeza, što je završilo posjetom Širince selu koje je specijalizirano u proizvodnji vina.

Po završetku posjeta, nastavnici su se uspješno vratili doma i nastavljaju rad na projektu.

Wordpress Gallery Plugin Free