EKOLOŠKO ZBRINJAVANJE OTPADA U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO

EKOLOŠKO ZBRINJAVANJE OTPADA U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO

20. siječnja 2020.

U tjednu od 13. do 18. siječnja 2020. u Srednjoj školi Valpovo su izvedeni zahtjevni mehanički radovi izvlačenja i odvoza stare cisterne koja je nekada imala funkciju skladištenja ulja za loženje, a za potrebe grijanja škole. Zadnja uporaba cisterne je bila 2000. godine kada se u Srednjoj školi Valpovo uvelo plinsko grijanje. Cisterna volumena 30 000 litara je bila skladištena u školskom dvorištu pod zemljom i zaštićena betonskim blokovima. Zahtjevne je radove izvela građevinska tvrtka Gebruder d.o.o. iz Bizovca. Vlasnik tvrtke Josip Stipić je i ovoga puta školi izašao u susret i pomogao svojim uslugama.

Kako bi se cisterna mogla transportirati do odlagališta izvedeno je plinsko rezanje i utovar koje je obavila obrtnička tvrtka Rezač iz Valpova, vlasnika Dalibora Blagojevića. Osim stručnih osoba navedene tvrtke, radove je nadzirao voditelj školske radionice za obradu metala Zoran Marković.

U narednom se periodu planira urediti okoliš, okolne staze, prostor za parkiranje vozila i time ujedno uljepšati okoliš školske zgrade.

Ovom je akcijom Srednja škola Valpovo pokazala ekološku osviještenost i riješila se dugotrajnog ekološkog problema koji se nalazio u njenom dvorištu.