ZVJEZDICE ŠKOLE

ZVJEZDICE ŠKOLE

6. srpnja 2020.

Učenica 4. a opće gimnazije, Labina Đuranić, u svom se srednjoškolskom obrazovanju isticala prije svega kulturnim ophođenjem s kolegama i profesorima, brigom za druge, uključivala se u razne volonterske i humanitarne aktivnosti koje smo, kao razred, organizirali. Uvijek je spremna saslušati drugoga te pomoći i učiniti dobro djelo.

Labina je odlična učenica (sve je razrede završila s prosjekom 5.00) koja učenju svih predmeta pristupa zrelo i odgovorno, s velikom zainteresiranošću i aktivnošću. Sudjelovala je u tri projekta: projektu Moderne galerije u Zagrebu: “ 10 škola-10 umjetnika“ te projektu Ministarstva kulture: „Ruksak (pun) kulture“. Tri je godine zaredom sudjelovala i u lokalnom projektu živih jaslica.

Učenica je redovito s ovih i sličnih aktivnosti slala izvješća za web-stranicu škole pokazujući na taj način svoju privrženost i kolegama, ali i promociji same škole. U razredu je vodila razrednu blagajnu te vrlo pažljivo i odgovorno brinula o ponekad i većim svotama novca.

Već je kolegica Martina Peranić, na web-stranici škole pod nazivom „top čitači“ iznijela činjenicu da je i ove školske godine (dakle, četvrti put!!!) Labina osvojila naslov Najčitačice Srednje škole Valpovo. Evo što Labina sama kaže o ljubavi prema čitanju:

„Volim čitanje jer mi omogućava predah od stvarnosti, čak i u najstresnijim i najzauzetijim trenucima imam potrebu posegnuti za knjigom. Držanje knjige u ruci i miris knjige također su uključeni u moju ljubav prema čitanju. Bilo da čitam kako bih nešto naučila ili kako bih odlutala u svijet mašte, knjige i čitanje sastavni su dio moje osobnosti jer dijelom čine ono što jesam, a dijelom su me neposredno povezale s važnim osobama u mome životu.“

Iz svega ovoga možemo zaključiti da je Labina vrlo odgovorna i zrela učenica te ju kao razrednica predlažem za „zvjezdicu škole“.

Marija Jelkić