ZVJEZDICE PREDSTAVE NA ENGLESKOME JEZIKU

ZVJEZDICE PREDSTAVE NA ENGLESKOME JEZIKU

25. ožujka 2022.

Sofija je Mihaljević odlična učenica 4. b  razreda opće gimnazije u Valpovu. Članica je Amaterskoga kazališta Belišće tri godine i glumi u Dramskoj skupini mladih na engleskom jeziku. Proteklih je godina sudjelovala u nekoliko izvedbi predstave Under pressure.

U drugoj predstavi Selfie imala je ulogu Sam, djevojke kojoj je uspjeh u školi i upis fakulteta najvažniji. „Ovo mi je drugi put da glumim u predstavi na engleskom jeziku. Nikad nisam mislila kako će mi gluma postati hobi, no otkako sam počela glumiti shvatila sam kako je to jedan od načina izražavanja ne samo emocija svoga lika, nego i vlastitih“, kaže Sofija.

Osim glume, pjeva u Školskom zboru naše škole, čita puno te je nekoliko puta proglašena najčitačicom te nagrađena u knjižnici naše škole.

Svoje slobodno vrijeme rado provodi s prijateljima. Sudjelovala je u tri ERASMUS+ projekta od kojih su dvije bile mobilnosti (Poljska, Turska) te jedno domaćinstvo.


Nina je Majdenić odlična učenica 3. a razreda opće gimnazije naše škole. Dramskoj se skupini mladih u Amaterskome kazalištu Belišće pridružila prošle godine te se sjajno uklopila u ekipu koja je uvježbala predstavu Selfie na engleskome jeziku.

Bila je aktivna u Crvenom križu, ali su se te aktivnosti, nažalost, u proteklom periodu izuzetno prorijedile zbog pandemije.

Nadamo se kako ćemo ju u skoroj budućnosti vidjeti u još nekoj predstavi.


Luka je Kuhar učenik 4. b razreda opće gimnazije naše škole. Član je Amaterskoga kazališta Belišće i to u dvije skupine: Dramsko kazalište mladih te Tamburaški orkestar.

U predstavi Selfie, Bradleyja Haywarda na engleskom jeziku, glumio je Tylera, kojega je bilo izazovno izvesti.

„Dramskoj sam se grupi pridružio ne znajući da ću dobiti ulogu koja je totalna suprotnost meni. Uz višemjesečne pripreme subotama, mogu reći da smo kao grupa odradili dobar posao i veselimo se ponovnoj izvedbi predstave“, kaže Luka.

Što se njegovih ostalih interesa tiče, osim glume u AK Belišće, svira bisernicu u HKUD-u Valpovo 1905. i u tamburaškome orkestru već navedenoga AK Belišće. Osim sviranja, bavi se i pjevanjem u Školskom zboru SŠV te u CPD Mir Belišće.

Član je novinarske grupe SŠV, čije emisije možete slušati na Hrvatskome radiju Valpovština, gdje se one i snimaju.

Još je jedna aktivnost koju želi spomenuti čitanje na svetim misama u Veliškovcima.


Učenica Laura Kupanovac ima 17 godina i učenica je 3. b razreda opće gimnazije Srednje škole Valpovo.

Pridružila se dramskoj skupini Amaterskoga kazališta Belišće u prvom razredu srednje škole, nakon što je pogledala izvedbu njihove predstave Under pressure  koja ju je  oduševila i potaknula da se i sama počne baviti glumom.

Završila je Osnovnu glazbenu školu u Belišću te svira klavir. Glazbom se bavi već devet  godina, a u slobodno vrijeme uz školu i dramsku skupinu pjeva u Srednjoškolskom zboru te u  CPD Mir Belišće.


Helena se Slačanac, učenica 4. b razreda opće gimnazije naše škole, glumački proslavila u ulozi djevojke Morgan u predstavi Selfie Amaterskoga kazališta Belišće. Zajedno s drugim članovima engleske dramske skupine mladih, koju predvodi profesorica Ljiljana Vučković, uspješno je dočarala tinejdžerski ugođaj same predstave i to na stranom jeziku.

Glumom se počela baviti prije tri godine, još u prvomu razredu srednje škole. Nastupila je u dvije predstave na engleskom. Prva je bila Under Pressure, izvedena tri puta uz dobru posjećenost. Nije samo glumila, osmislila je i plakate za obje predstave koji su vrijedni divljenja.

Uz dramu, Helena je svestrana pa ju se nerijetko može pronaći kako savladava novu vještinu arts&crafts – bilo crtanje, pečenje, jahanje, glazba i drugo.

No, najviše ju definira ljubav prema Kemiji. U sklopu Županijskog natjecanja iz Kemije postigla je 4.

mjesto ove godine.  U drugome je razredu ostvarila 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz Biologije.


Ema je Vujičić maturantica Srednje škole Valpovo. Članica je Amaterskoga kazališta Belišće od 2019. godine, a ovo joj je već druga predstava na engleskome jeziku.

U predstavi je Selfie glumila Nicole, tinejdžerku koja je nezadovoljna svojim izgledom te se pokušava prilagoditi standardima ljepote. Uz to bavi se izradom nakita te pjevanjem, također, u AK Belišće.


Domagoj je Lovošević, odličan učenik 4. a razreda opće gimnazije i sudjelovao je u izvedbi predstave na engleskom jeziku Selfie Amaterskoga kazaišta Belišće. To mu je druga predstava na engleskom jeziku jer je sudjelovao i u tri izvedbe predstave Under pressure, izvedene 2019. i 2020. godine.

Učenik kaže: „Gluma mi na engleskom nije strana te je ovo već druga predstava na engleskom u kojoj sam sudjelovao. Prošla je predstava Under pressure  izvedena čak triput. U ovoj sam predstavi (Selfie) glumio Zacka, dijete rastavljenih roditelja, i mogu reći kako je uloga bila zabavna. Gluma na engleskom bila je logičan slijed za mene jer sam većinu života njime okružen  te je profesorica Vučković to prepoznala u prvom razredu i pozvala me da se priključim kazalištu. U belišćanskom sam kazalištu počeo glumiti u prvom razredu te me taj hobi prati već četiri godine.“

Osim glume, bavi se web dizajnom, programiranjem, trčanjem i uživa čitajući knjige.


Wordpress Gallery Plugin Free