ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI NAŠI UČENICI OSVOJILI TREĆE MJESTO

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI NAŠI UČENICI OSVOJILI TREĆE MJESTO

6. travnja 2020.

Županijsko natjecanje u odbojci za učenike  srednjih škola održano je 12.ožujka  2020. godine u Valpovu. Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa školskih športskih društava: dvije iz Osijeka ( III. Gimnazija i Elektrotehnička i prometna  škola), Našica, Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova i Prva srednja škola  iz Belog Manastira. Natjecanje se odvijalo u dvije skupine – u skupinu A –  4 ekipe, a skupini B -3 ekipe.

Natjecanje se provodi prema Bergerovim tablicama, a nakon završetka natjecanja po skupinama prvoplasirane ekipe skupina igraju finalnu utakmicu, a drugoplasirane ekipe igraju za treće mjesto. Ekipe koje uđu u finale izravno odlaze na državno prvenstvo koje će se održati u Poreču, a na koje dolaze 24 najbolje  ekipe iz čitave Republike Hrvatske.

Naši učenici su izvlačenjem određeni u skupinu A zajedno sa učenicima iz III. Gimnazije i Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka i Srednje škole iz Našica. Nažalost, nismo imali sreće u izvlačenju ekipa po skupinama jer smo u konkurenciji sa dvije škole iz Osijeka koje su bile i favoriti ovoga natjecanja.

Naši učenici su bili izuzetno motivirani za ovo natjecanje bez obzira na jaku skupinu. No, morali smo dobiti obje ekipe iz Osijeka kako bismo bili prvi, a na taj način i kvalificirali se na državno natjecanje. Prvu utakmicu smo odigrali odlično i pobijedili ekipu Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka rezultatom 2:0.  Ekipa III. Gimnazije dobila je ekipu iz Našica što je značilo da se za prvo mjesto bore naši učenici sa učenicima iz  III.Gimnazije. Gledajući utakmicu ekipe iz Osijeka protiv učenika iz Našica shvatili smo da su oni ipak najjača ekipa na ovom natjecanju i da bi pobjeda naše ekipe bila veliko iznenađenje, Nažalost, iznenađenje se nije dogodilo, naša ekipa je izgubila rezultatom 2:0 što je značilo da se moramo boriti za treće mjesto s drugoplasiranom ekipom iz skupine B, a to je ekipa iz Donjeg Miholjca.

U utakmici za treće mjesto lagano smo dobili ekipu Donjeg Miholjca i osvojili treće mjesto i brončanu medalju. U finalnoj utakmici učenici III. Gimnazije su s lakoćom pobijedili učenike iz Đakova i na taj način potvrdili da su najbolja ekipa ovoga natjecanja.

Našu školu predstavljali su: Loris Maturić, Luka Harkanovac, Mislav Sušić, Antonio Šimenić, Karlo Đurin, Mislav Plečić, Dario Ament, Bepo Katunarić, Karlo Tivanovac, Mateo Mađarić, Luka Vidošić i Noel Paluh.

Voditelj ekipe: Darko Bošnjak,prof.

 

Konačan poredak ekipa:

  1. ŠŠD „Primag „ III. Gimnazija Osijek
  2. ŠŠD „ Ekost „ Ekonomska škola iz Đakova
  3. ŠŠD „Srednjoškolac „ Srednja škola Valpovo
  4. ŠŠD „ Sokol“ Srednja škola Donji Miholjac
  5. ŠŠD „Kune „ Strojarsko-tehnička škola Osijek
  6. ŠŠD „Baranjac“ Prva srednja škola Beli Manastir
  7. ŠŠD „Srednjoškolac“ Srednja škola Našice