UČENICI NAŠE ŠKOLE MAJSTORSKI ODRADILI PREDSTAVU NA ENGLESKOM JEZIKU

UČENICI NAŠE ŠKOLE MAJSTORSKI ODRADILI PREDSTAVU NA ENGLESKOM JEZIKU

14. lipnja 2019.

Kao članovi Amaterskog kazališta Belišće učenici Leonarda Nago i Domagoj Berečić (3.b OG), Domagoj Lovošević (1. a OG), Helena Slačanac, Sofija Mihaljević i Ema Vujičić (1. b OG) sudjelovali su pod vodstvom prof. Ljiljane Vučković u pripremi predstave na engleskom jeziku.

Bilo je to nešto novo i neuobičajeno, ali imali smo veliku podršku Amaterskog kazališta kao i Centra za kulturu Sigmund Romberg. Premijera predstave „Under Pressure“ održana je 15. 05. 2019. uz prepunu dvoranu i odobravanje publike, tako da smo se odvažili i na reprizu 06. 06.19.

Skupina je sve sama odradila – scenografiju, glazbu te plakat koji je djelo Helene Slačanac. Tehnički dio je odradio Zvonimir Iveković iz Centra za kulturu.

Tema predstave su stvarni problemi srednjoškolaca u pripremi za maturalnu večer. Razgovor u kafiću nakon nastave / treninga uvjerljivo su i duhovito izveli učenici u opuštenoj atmosferi kafića. Toliko uvjerljivo da su ih mnogi učenici iz publike pitali kada slijedi nastavak!

Julie Hollander je maturantica kojoj je ta večer izuzetno važna. Nije li svima? Niti jedan ju dečko još nije pozvao i ona zbog toga očajava. Opsjednuta je gubitkom kilograma i zbog toga je u lošem raspoloženju i misli da nije dovoljno dobra. Hoće li joj se ipak posrećiti?

Nadamo se reprizi i početkom slijedeće školske godine. Želja nam je našim izvedbama kazalište učiniti mjestom za nove izazove, ostvarenja i obogaćivanje života i izvođača i publike. Kao i učenicima naše škole pokazati da je engleski jezik sveprisutan, te da su izgovor i intonacija itekako bitni!

Wordpress Gallery Plugin Free