UČENICI I NASTAVNICI NAŠE ŠKOLE U BELGIJSKOM GRADU LEUVENU USPJEŠNO SU OSTVARILI SADRŽAJE ERASMUS+ PROJEKTA  „OD ROBOTIKE DO ETIKE U TEHNOLOGIJI – NOVI KONCEPT LJUDSKIH PRAVA“

UČENICI I NASTAVNICI NAŠE ŠKOLE U BELGIJSKOM GRADU LEUVENU USPJEŠNO SU OSTVARILI SADRŽAJE ERASMUS+ PROJEKTA „OD ROBOTIKE DO ETIKE U TEHNOLOGIJI – NOVI KONCEPT LJUDSKIH PRAVA“

16. ožujka 2022.

Učenici Lanela Lovrečić, Tena Sobodić, Adrian Gebaj i Danijel Jovinac, te nastavnici Boris Puljek i Miroslav Kupanovac boravili su u Belgijskom gradu Leuvenu u sklopu ERASMUS+ projekta u vremenu od 7. – 11. ožujka. Projekt nosi naziv „Od robotike do etike u tehnologiji – novi koncept ljudskih prava“. Osim Hrvatske u projekt su uključene Belgija, Bugarska, Italija, Portugal i Turska.

Tema ovog ciklusa Projekta bila je Umjetna inteligencija i Etika

Tijekom trajanja mobilnosti učenici Srednje škole Valpovo aktivno su sudjelovali u radionicama, te su stekli nove vještine u području robotike, upravljanju dronom i korištenju engleskog jezika. Učenici naše škole osvojili su prvo mjesto u kvizu „Poznavanje zemalja sudionica“. Jedno od predavanja bilo je „Umjetna inteligencija i pravo“.

Predstavnici škole domaćina su nas proveli i pokazali staru jezgru grada. Za sve sudionike projekta upriličen je izlet u glavni grad Belgije, Brussel gdje smo posjetili muzej te vidjeli tematsku izložbu „Umjetnost i ljudska prava“, a nakon toga smo posjetili staru jezgru Brussela gdje smo probali poznate Belgijske vafle i čokolade, te vidjeli kip „Manneken Pis“.

Svi sudionici mobilnosti su se vratili kući puni utisaka i lijepih uspomena, te pozivaju i druge učenike naše škole da se uključe u nove projekte.

WordPress Image Gallery Plugin