UČENICI 3.TE I 4.EL POSJETILI ZAGREB

UČENICI 3.TE I 4.EL POSJETILI ZAGREB

6. studenoga 2022.

U petak, 4. studenog, učenici 3.TE i 4.EL sudjelovali su u pratnji profesora I. Vidošića, Z. Mrkonića , D. Emesa i B. Puljeka u stručnoj posjeti gradu Zagrebu. U sklopu stručne posjete, učenici su posjetili poduzeća INETEC – Institut za nuklearnu tehnologiju i Končar električna vozila d.o.o., te izložbu robotike „World of robots“ koja se održava u prostoru galerije Klovičevi dvori.

U prostorima tvrtke INETEC ljubazni domaćini su nas upoznali sa djelatnosti tvrtke koja se bazira na izradi uređaja koji se koriste za ispitivanje sigurnosti u nuklearnim elektranama. Učenici su imali priliku obići laboratorije i proizvodne pogone te se iz prve ruke upoznati sa procesom ispitivanja i proizvodnje vrhunskih mjernih uređaja.

U prostorima tvrtke Končar električna vozila, učenici su imali jedinstvenu priliku steći uvid u sve faze  procesa proizvodnje suvremenih tramvaja i vlakova. Susretljivi domaćini su ostali i nakon završetka redovnog radnog vremena proveli učenike kroz proizvodne hale te su učenici mogli zaviriti u vozila na kojima se trenutno radi.

Na kraju ispunjenog dana učenici su posjetili izložbu „World of robots“ gdje su imali priliku upoznati povijesni razvoj robota te vidjeti zanimljive eksponate. Ova izložba je bila posebno zanimljiva učenicima koji su imali priliku povezati svoja teorijska znanja sa viđenim na izložbi.

Ovim putem se zahvaljujemo našim domaćinima.

Wordpress Gallery Plugin Free