UČENICE SREDNJE ŠKOLE VALPOVO: U BRAGU NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

UČENICE SREDNJE ŠKOLE VALPOVO: U BRAGU NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

29. listopada 2018.

Povodom odobrenog projektnog prijedloga Srednje škole Valpovo na programu KA1 u sklopu Erasmus+ projekta, kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, učenice Srednje škole Valpovo uz pratnju profesora Krunoslava Vukelića, u nedjelju, 04. studenoga 2018. god. putuju u Bragu, Portugal na stručno usavršavanje.

Izbor učenika nije bio jednostavan. Gledao se prosjek stručnih ocjena i engleskoga jezika, te se pisao poseban test engleskoga jezika, koji je također donio bodove za selekciju između učenika. Također se gledalo i koliko su učenici aktivni u izvannastavnim aktivnostima, natjecanjima, volontiranju i slično. Nakon cjelokupne selekcije između 40-ak učenika Srednje škole Valpovo, izabrano je 5 učenica 4. ekonomske (Petra Lerinc, Martina Vileta, Katarina Sopek, Ivana Malarić i Tamara Mitrić), 3 učenice 3. ekonomske (Lea Pendić, Petra Hrsto i Tamara Habus), 5 učenica 4. komercijalne (Ana Krišković, Ana Perković, Dolores Molnar, Nikolina Torjanac i Renata Papić), te 4 učenice 3. prodavača (Nikol Markser, Ema Srakić, Rebeka Sinković i Matea Noveski).

Prije polaska u Portugal, učenice obavljaju pripreme iz engleskoga jezika, te subotama na štandovima u Valpovu i Belišću nude domaće pravljene kolače i kiflice, ručno pravljene Božićne čestitke, knjige, tombole od kojih je svaka dobitna i još poneke rukotvorine. Za ponuđeno prikupljaju donacije kako bi si smanjile dodatne troškove koje će imati u Portugalu, odnosno razne dodatne aktivnosti i razgledavanja Portugala koje će obilaziti u slobodno vrijeme, a ne pokriva ih fond iz EU. Ukoliko ste zainteresirani da im pomognete, dođite sljedeće subote, 27. listopada 2018. od 8:00 sati do 12:00 sati, na tržnicu u Belišću i kod Konzuma u Valpovu. Djevojke će vas dočekati s osmijehom i zahvalnošću za svaki prilog.