U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODRŽANI ISPITI ZA CERTIFIKAT GOETHE INSTITUTA – FIT IN DEUTSCH A1 I A2 RAZINA

U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO ODRŽANI ISPITI ZA CERTIFIKAT GOETHE INSTITUTA – FIT IN DEUTSCH A1 I A2 RAZINA

4. lipnja 2024.

Nakon priprema tijekom školske godine, dio učenika Srednje škole Valpovo pristupilo je ispitu za međunarodno priznati certifikat Goethe instituta Fit in Deutsch na A1 i A2 razini, 28. svibnja 2024. Ispit su provodile ovlaštene kolegice Goethe instituta, Dragana Jurilj Prgomet i Renata Borovac. Ispit se sastojao od pisanoga dijela (čitanje s razumijevanjem, slušanje s razumijevanjem i pisanje) i usmenog dijela (govor) te je  trajao ukupno od 9 do 13 sati, s jednom stankom od 20 minuta između pisanoga i usmenoga dijela ispita. Ispiti su se održali u našoj školi.

Učenike 2. OG b razreda (Lorna Budai,  Ena Mandić, Nera Markota, Lota Paudenović, Saša Vuksanić, Petra Vejić, Izak Kaurin, Ivano Pavlović, Leo Sokolović i Fran Šimić – A1 razina) i 3. OG razreda (Karla Cvetković – A2 razina)  za ispit je pripremala profesorica Snježana Simić (iako neki i nisu baš bili redoviti na pripremama).

Učenike 2. OG a  razreda (Lucija Topalović, Jan Šovagović i Stipe Šošić – A1 razina)  i učenike 3. OG razreda (Petra Grgurić, Lana Labudović, Gabrijel Hrnjkaš, Marino Marjanović i Josip Školka – A2 razina)  pripremala je profesorica Ana Slačanac.

Rezultate ispita saznat ćemo tek nakon završetka nastave, tako da ćemo vas o rezultatima učenika izvijestiti na početku sljedeće školske godine. Dojmovi su raznoliki – od treme i nadanja u pozitivan ishod na ispitu pa sve do potpunoga zadovoljstva provedbom, organizacijom i učinjenim. No kolegice Dragana i Renata izrazile su veliko zadovoljstvo onim što su čule i vidjele na usmenome dijelu ispita. Ipak, to je samo jedan dio ispita  i da bi dobili certifikat učenici moraju svaki dio ispita položiti rezultatom koji treba biti viši od 60 %).

Do tada pogledajte kako je bilo na ispitu na ovih nekoliko fotografija.

Tekst napisala: Snježana Simić