U ŠKOLU SE VRAĆAJU I SREDNJOŠKOLCI

U ŠKOLU SE VRAĆAJU I SREDNJOŠKOLCI

15. svibnja 2020.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka (18.svibnja) će srednje škole biti u mogućnosti nastaviti provedbu jednog dijela programa na temelju „Uputa za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita te obrane završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj / lipanj 2020.

Isto tako, ranije donesene „Upute za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) I.blok – obvezni ispiti – ljetni rok – lipanja 2020.“ obvezuju srednje škole na pripremanje i organizaciju provedbe državne mature koja će službeno započeti 8.lipnja.

Nastava se na daljinu nastavlja do kraja nastavne godine. Za maturante i učenike završnih razreda nastava traje do 29. svibnja, a za ostale razrede do 26. lipnja. Preporuka je da se i sve druge aktivnosti izvode na daljinu tj. on-line.

Praktična se nastava i vježbe za neka strukovna zanimanja nije mogla realizirati nastavom na daljinu, jer se traže vještine rada na strojevima i uređajima te vještine izvedbe raznih tehnoloških operacija. U Srednjoj školi Valpovo će se praktična nastava i vježbe organizirati za  učenike trogodišnjih zanimanja: CNC-operater, strojobravar i tokar te za učenike zanimanja elektrotehničar u jednom dijelu programa laboratorijskih vježbi. Nastava će se izvoditi u školskim praktikumima, školskoj radionici za obradu metala u Belišću te u tvrtki HF d.o.o. u Belišću. Na taj ćemo način realizirati propisani fond sati, izvršiti vrednovanje ishoda učenja i zaključiti ocjene.

Krajem mjeseca svibnja nastavu završavaju naši maturanti te učenici završnih razreda strukovnih škola. Uskoro ćemo objaviti rokove za dopunski rad kao i termine obrane završnog rada za učenike strukovnih škola. Sve smo ispite i rokove prilagodili kako bi učenici mogli pristupiti polaganju ispita državne mature.

Škola je spremna za dolazak naših učenika. U završnoj smo fazi čišćenja i dezinfekcije prostora te nabavke potrebnog zaštitnog materijala. Detaljno smo proučili sve upute i na vrijeme upoznali nastavnike, razrednike i učenike kroz sustav Loomen i našu web stranicu.

Nadam se da ćemo uz potporu naših roditelja, kao i do sada, uspješno privesti kraju ovu tešku i zahtjevnu godinu.

Ravnateljica:

Svjetlana Kalpić, dipl.ing.