TERENSKA NASTAVA EKONOMISTA U ZAGREBU

TERENSKA NASTAVA EKONOMISTA U ZAGREBU

9. listopada 2019.

Na svoju terensku nastavu  3. i 4. razred ekonomskog usmjerenja krenuo je 4. 10. 2019. ispred Srednje škole Valpovo u 5.45h u organizaciji nastavnica Monika Markota i Kristine Najcer Bračevac. Nakon vrlo ugodne vožnje, u Zagreb smo stigli oko 9.30h.

Prvo smo posjetili Millenium promociju. Na početku smo obišli urede i upoznali njihove djelatnike koji su  nam pokazali i objasnili s čime se oni bave. Nakon toga smo otišli u njihovu salu gdje su nam kroz prezentaciju pokazali svoj rad i djelovanje.

Millenium promocija je vodeća agencija za integrirano tržišno komuniciranje u Hrvatskoj. Iza njih je 20 godina uspješnog poslovanja, imaju 30 stručnjaka s različitih područja, 1100 uspješnog realiziranih projekata i 16 nagrada struke.

Pružaju cjelokupan spektar komunikacijskih usluga, a njihovi klijenti kroz suradnju s njim dobivaju potpuna i kvalitetna komunikacijska rješenja, bilo da se radi o standardnim komunikacijskim tehnikama i alatima ili posebno osmišljenim komunikacijskim pristupima.

Nakon posjete Millenium promociji, uputili smo se u HT-muzej. Ondje smo imali priliku prisjetiti se nastavnog gradiva iz predmeta Poslovne komunikacije te se dodatno  upoznati sa razvojem sredstava za komuniciranje. Vidjeli smo izložbene prikaze roga kao prvog oblika komunikacije do današnjih mobilnih uređaja. Učenici su imali priliku sudjelovati u stvarnom prikazu korištenja tadašnjih telefona. Uočili su kako su to u prošlosti bili veliki i kompleksni strojevi, a danas je sve puno praktičnije.

Poslije toga, imali smo slobodno vrijeme za ručak.

Slijedi odlazak u Muzej obrta i umjetnosti na izložbu modnog branda Varteks, pod nazivom Priče koje kroje Varteks. Prošli smo kroz 14 atraktivnih priča koje pokazuju stoljetnu Varteksovu povijest. Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog branda Varteks.

Već poprilično umorni, uputili smo se u naš zadnji obilazak, a to je Citiy Centar One. Tamo smo odradili naš zadnji zadatak, ali učenicima, kao i uvijek najzanimljiviji: pronaći najprivlačniji i najmanje privlačan izlog, uslikati ga te navesti koji su čimbenici utjecali na nas i naše mišljenje.

Zadovoljni i sretni, u 19h smo krenuli kući. Iza nas još jedna zanimljiva i korisna terenska nastava. Radujemo se sljedećoj.