TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

14. studenoga 2022.

Dana 10. studenog učenici četvrtih razreda gimnazije posjetili su Zagreb u organizaciji profesora Pisačića, profesorice Jelkić, i profesora Vukelića, u pratnji razrednica, profesorice Tihane Weigand i Jasne Vuković.

U jednodnevnoj terenskoj nastavi svakako je najzanimljiviji bio posjet Hrvatskom saboru, koji je uključivao razgled same zgrade, stručno vodstvo (predstavljena kratka povijest Sabora, ali i njegova djelovanje), te razgovor sa zastupnicima (Maja Grba Buljević, Ljubica Lukačić, Ante Deur, Goran Ivanović) koji su odgovarali na unaprijed pripremljena učenička pitanja. Nakon posjeta parlamentu, dano je slobodno vrijeme za ručak i individualan doživljaj užeg središta grada.

U poslijepodnevnim satima posjetili smo Zagrebački velesajam. U ovo vrijeme godine održava se Interliber, međunarodni i znakoviti sajam knjiga, koji svake godine privlači sve više posjetitelja, stoga je bilo prilike i za kupnju knjiga po nešto povoljnijim cijenama. Na Velesajmu se istovremeno održavala i smotra Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj su maturanti naše škole mogli dobiti sve informacije vezane uz zagrebačke fakultete (tridesetak fakulteta i tri umjetničke akademije), a pritom se i dobro zabaviti, budući da su štandovi pojedinih fakulteta nudili razne aktivnosti.

Za kraj je posjećeno i Satiričko kazalište Kerempuh, u kojemu je odigrana predstava „Pseće srce“, alegorijsko dramsko djelo koje propituje ljudski moral, smisao ljudskog života, kao i etičnost igranja s ljudskim životom. S puno dojma i entuzijazma, sretno smo se vratili svojim kućama u kasnim večernjim satima.

Ivan Matijanić

Wordpress Gallery Plugin Free