SVE ĆE BITI U REDU

SVE ĆE BITI U REDU

30. ožujka 2020.

Poziv učiteljima/cama i učenicima/ama na širenje

pozitive iz svojih virtualnih učionica

Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda ili rijetkih prolaznika te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, i mi bismo htjeli da se na isti način zašarene prozori naših i vaših učenika. Potaknite svoje učenike da izrade plakate i crteže s porukom Sve će biti u redu! te ih izlože na svojim prozorima/balkonima.

Prije same izrade pozitivnih poruka, za učenike nižeg uzrasta predlažemo motivaciju u obliku pjesmice u nastavku, koju zatim (ako je primjenjivo) budite slobodni koristiti i prilikom obrade nekog dijela gradiva.

Za učenike višeg uzrasta predlažemo osmišljavanje novih, prigodnih stihova na melodiju pjesme Psihomodo Popa – Sve će biti u redu ili nekog drugog hita koji poziva na optimizam. Nakon toga, pozovite i njih na izradu pozitivnih plakata/crteža.

Pozivamo i učiteljice/e i roditelje da potaknu svoje učenike/ce i djecu na ovu aktivnost.

Svoje radove objavite na prozorima da ih mogu vidjeti susjedi.

Radove učenika objavite na društvenim mrežama škole pod oznakom (hashtag) #svećebitiuredu, a možete “tagirati” Forum za slobodu odgoja (@fsohr na Facebooku, Twitteru i Instagramu) kako bismo podijelili radove učenika s drugima.

Potaknimo djecu i mlade da nas još jednom iznenade svojom kreativnošću i učine svima ove izazovne dane šarenijima, jer ni mi ni oni ne smijemo zaboraviti ono važno: Sve će biti u redu!

#svećebitiuredu