SUPER OTPADNICI – EDUKACIJSKE AKTIVNOSTI O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

SUPER OTPADNICI – EDUKACIJSKE AKTIVNOSTI O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

25. rujna 2023.

U subotu 23. rujna 2023. u organizaciji Grada Valpova i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održana je detektivska radionica Escape Room u Edukacijsko-interpretacijskom centru Matije Petra Katančića u Valpovu. Radionicu je kreirala i organizirala  Eva Bošković, mag.educ.philol.angl. et germ., a sudjelovalo je 40-tak učenika naše škole. Sudjelovali su: 1. OG, 2. OG A i B, 2. TE, 3. OG,  4. OG A i 4. EK.

Radionica je zamišljena  kao rješavanje različitih zagonetki po timovima. Svaki je tim  imao oko 5 članova, a rok je za rješavanje pojedina zadataka  bio 10 minuta. Koncept je igre zamišljen kao istraživanje što se dogodilo s jednom znanstvenicom koja je upozoravala na ekološke probleme i nestala je. Kroz različite tragove o zaštiti okoliša, rješavali smo taj slučaj.

Prve su riješile zagonetku učenice 4. OG A, drugo je mjesto pripalo timu iz 2. OG A i 4. EK, a treće su bile djevojke iz 2. OG B.

Svim su sudionicima uručene nagrade, a druženje se nastavilo uz zakusku. Učenicima je bilo vrlo zanimljivo i poučno, stekli su nova znanja i vještine te se nadaju sljedećoj radionici.

 Lucija Topalović, 2. OG A

Wordpress Gallery Plugin Free