STUDIJSKO PUTOVANJE U ŠPANJOLSKU

STUDIJSKO PUTOVANJE U ŠPANJOLSKU

29. svibnja 2023.

U vremenu od 16. do 19.svibnja 2023. Regionalni centar kompetencije „Slavonika 5.1“ iz Slavonskog Broda organizirao je studijsko putovanje u Španjolski grad Vitoria Gasteiz za nastavnike iz sektora strojarstva. Cilj putovanja je bio posjeta tvrtki SMC International Training koja se bavi izradom pneumatskih elemenata i regulacijom njihovog rada.

U sklopu studijskog putovanja polaznici su se upoznali s poviješću i poslovanjem tvrtke te proizvodnim pogonom. Tvrtka je organizirala predavanje o didaktičkom odjelu tvrtke te demonstrirala najnoviju didaktičku opremu.

Isto tako, u službenom dijelu programa organizirano je predavanje „Industrija 4.0 i relevantna tehnologija“, „Digitalizacija i MES softwari“ te „Trendovi u industrijskoj automatizaciji“ te seminar o uštedi energije u instalacijama s komprimiranim zrakom s demonstracijom.

Slobodno je vrijeme bilo upotpunjeno obilaskom povijesnih i kulturnih znamenitosti grada Vitorie.

Srednju školu Valpovo predstavljali su nastavnici Alena Lozušić i Miroslav Kupanovac. Nastavnici su se vratili puni dojmova i vrijednih saznanja iz sektora strojarstva koje će primijeniti u nastavnom procesu.

Nastavnik: Miroslav Kupanovac, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free