STUDIJSKO PUTOVANJE U LYON

STUDIJSKO PUTOVANJE U LYON

21. prosinca 2021.

U sastavu aktivnosti Regionalnog centra kompetencije „Slavonika 5.1“ predstavnici su Srednje škole Valpovo bili na  studijskom putovanju u francuskom gradu Lyon-u od 15.- 18. prosinca 2021.

Svrha je ovog studijskog putovanja bila pružiti priliku ravnateljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima partnerskih škola, kao i mentorima kod poslodavaca, da posjete tvornicu Saint Jean Industries u Lyonu koja ima svoju podružnicu u Slavonskom Brodu te tvrtku Saint Jean tooling. Tako su se polaznici upoznali sa najnovijim postignućima u području CAD/CAM tehnologije te ostalim tehnologijama obrade metala poput  toplinske obrade, strojne obrade, montaže i dr.

Također je bio organiziran posjet Međunarodnom centru izvrsnosti za strukovno obrazovanje SEPR gdje su se polaznici upoznali sa aktivnostima i programima rada te kreirali prijedloge buduće suradnje na projektima međunarodne razmjene učenika strukovnih zanimanja.

Osim službenog dijela programa polaznici su imali slobodno vrijeme za obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti  grada Lyona te nakratko uživali u adventskom ugođaju predivnog, trećeg po veličini, grada u Francuskoj.

Iz valpovačke su se srednje škole, puni dojmova, vratili ravnateljica Svjetlana Kalpić i nastavnik strojarstva Saša Mrkonić te će svoja iskustva prenijeti učenicima i članovima aktiva strojarstva i elektrotehnike.

Wordpress Gallery Plugin Free