STRUČNI KOLOKVIJ ODJELA ZA MATEMATIKU OSIJEK

STRUČNI KOLOKVIJ ODJELA ZA MATEMATIKU OSIJEK

15. ožujka 2019.

Već petu godinu za redom, profesorice Srednje škole Valpovo, Draženka Mikić i Tihana Weigand, održale su predavanje u okviru Stručnog kolokvija Odjela za matematiku Osijek.

Naziv predavanja koje su održale naše profesorice je „Pačja škola – od inicijalnih ispita do Državne mature“, gdje su analizirale rezultate i uspjeh jedne generacije učenika tijekom pet godina, od osmog razreda osnovne škole, preko inicijalnih ispita pa sve do Državne mature.

Stručni kolokvij je organiziran u suradnji Odjela za matematiku i Udruge matematičara Osijek. Namijenjen je prvenstveno nastavnicima matematike i informatike koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama, studentima matematike i srodnih studijskih programa te svim ostalim zainteresiranima. Stručnim kolokvijem potiče se međusobna komunikacija među nastavnicima matematike, razmjena stečenih iskustava te kontakti sa studentima završnih godina. Stručni kolokvij organiziran je prema uzoru na znanstveni Matematički kolokvij Udruge matematičara Osijek koji je pokrenut 1993. godine.