SRETAN USKRS

SRETAN USKRS

16. travnja 2019.

U našoj se školi redovito pripremamo za velike kršćanske blagdane, Božić i Uskrs, kao i vrijeme koje im prethodi, advent i korizmu.

Kroz ovu smo korizmu imali lijepo uređeni plakat u holu škole koji je osmislila i pripremila naša časna Ilirka. U vitrini na 1. katu škole mogla se pogledati zanimljiva izložba „Križni putevi mladih“ koju su postavile vjeroučiteljica M. Jelkić i knjižničarka M. Peranić. Časna Ilirka je pripremila vrijedan materijal, brojne slike s još brojnijih križnih puteva mladih diljem Lijepe naše. I ove je godine, točnije 6. travnja, održan križni put mladih od Sibinja do Slavonskog Broda (dionica duga 23 km) na kojemu je sudjelovao nemali broj naših učenika.

Korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs, u Katoličkoj je crkvi vrijeme posta i obraćenja. Brojni se kršćani u korizmi odreknu nečega što im je osobito drago. Sigurni smo da su nas i ove izložbe potakle na „molitvu, post i dobra djela“.

Ušli smo u Veliki tjedan, tjedan muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova!

Neka i ovaj Uskrs učvrsti našu povezanost s Kristom i Crkvom sa željom da se više posvetimo svojim obiteljima i ljudima oko sebe, posebice onima kojima je na bilo koji način potrebna pomoć.

Sretan i blagoslovljen Uskrs učenicima i djelatnicima škole žele

vjeroučiteljice sestra Ilirka Ivandić i Marija Jelkić.

Wordpress Gallery Plugin Free