SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – USPJEŠAN DOMAĆIN MEĐUŽUPANIJSKOG STRUČNOG SKUPA NASTAVNIKA I PROFESORA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – USPJEŠAN DOMAĆIN MEĐUŽUPANIJSKOG STRUČNOG SKUPA NASTAVNIKA I PROFESORA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE

4. rujna 2019.

Srednja škola Valpovo dobila je priznanje i povjerenje za domaćinstvom pri organizaciji međužupanijskog skupa koji je okupio veliki broj stručnjaka ( 230 ) u području razvijanja tjelesne zdravstvene kulture učenika osnovnih i srednjih škola u najširem smislu.

Organizator skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, a domaćin skupa ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić,dipl.ing i   Darko Bošnjak,prof- savjetnik – voditelj Županijskog stručnog vijeća Osječko-baranjske županije.

Voditelji skupa bili su Viši savjetnici za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje  Jozo Škegro,prof. i Marijan Jerković,prof.

Skup je održan  u dvorani Centra kulture M.P.Katančić Valpovo. Sudionici skupa su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom organizacije skupa te su bili oduševljeni prostorom u kojem je skup održan. To potvrđuje da je spomenuti skup bio i promocija grada Valpova koji je ustupio spomenuti prostor, a djelatnici  Turističke zajednice, pogotovo voditelj Eduard Lacković,mag.cult. umnogome su pomogli uspješnoj organizaciji.

Ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić, dipl.ing. pozdravila je sudionike,voditelje i predavače skupa i zaželjela uspješan rad stručnog skupa  koji je okupio dvjesto trideset ( 230) nastavnika i  profesora  tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz pet Županija. Ravnateljica je u svom pozdravu i izlaganju dala veliku podršku projektu Škola za život općenito, a pogotovo  nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, ukazala na značaj vježbanja, pohvalila rad profesora tjelesne i zdravstvene kulture Srednje škole Valpovo, ukazala na određene projekte u našoj školi i izrazila zadovoljstvo što se jedan ovakav državni skup održava u našem gradu i u našoj organizaciji što je pokazatelj rada i aktivnosti Srednje škole Valpovo.

Nakon pozdrava ravnateljice Viši savjetnik Jozo Škegro,prof.  pozdravio je sve nazočne, zahvalio se ravnateljici Kalpić i profesoru Bošnjaku što su prihvatili biti domaćini u organizaciji ovako velikog stručnog skupa.

Nakon lijepih riječi i zahvala predstavljeni  su predavači Stručnog skupa: Viši savjetnik Marijan Jerković, prof., Astrid Čulić,prof. i Anica Beljak, prof.

Viši savjetnik Marijan Jerković,prof. je u svojoj temi „Sve što želite znati o Školi za život, a niste se ( do sad ) usudili pitati“   je kroz pitanja kolega nastavnika i profesora tjelesne i zdravstvene kulture,  a koja su postavljena Ministarstvu prosvjete i obrazovanja i odgovore Ministarstva  na ista pokušao približiti sve ono što kroz edukaciju reforme  Škola za život zajednički prolazimo i rješavamo. Kroz predavanje bilo je puno upita i obrazloženja.

Mentorica u Školi za život – profesorica Astrid Čulić je u svojoj temi „Kurikulumsko planiranje“ pojasnila način planiranja koji su svi nastavnici i profesori tjelesne i zdravstvene kulture kroz edukaciju u Loomenu prošli i odgovorila na određene nejasnoće.

Profesorica Anica Beljak je u svojoj temi „Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja“  na zanimljiv način prikazala način rada i komunikacije s učenicima  u programu Škola za život.

Nakon završetka predavanja završnu riječ dali su Viši savjetnici koji su sudionike skupa podsjetili na skupove koji slijede, i odgovarali na mnogobrojna pitanja vezana uz reformu  Škola za život s kojom Ministarstvo znanosti i obrazovanja  kreće od iduće školske godine.

Wordpress Gallery Plugin Free