SREDNJA ŠKOLA VALPOVO U PILOT-PROJEKTU FAIR PLAY

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO U PILOT-PROJEKTU FAIR PLAY

16. studenoga 2018.

CILJEVI PROJEKTA

1. promicanje fair playa i tolerancije među učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u najširem smislu (u sportu i svakodnevnom životu)

2. educiranje edukatora o vrijednostima fair playa i tolerancije

 

SEKUNDARNI CILJEVI PROJEKTA SU:

1. smanjenje vršnjačkog nasilja među učenicima;

2. izgradnja duha tolerancije i zajedništva, uvažavanja i poštovanja pojedinaca;

3. organizacija fair sportskih natjecanja i poštivanja pisanih i nepisanih pravila (ne samo u sportu).

 

PROVEDBA PROJEKTA

U provedbi projekta razlikujemo pilot fazu projekta koja će se provoditi u školskoj godini 2018./2019. i projekt u punom obimu koji bi krenuo s početkom školske godine 2019./2020. Koordinator cjelokupnog pilot-projekta je prof. Goran Jukić od strane Hrvatskog školskog sportskog saveza. U Srednjoj školi Valpovo projekt vodi prof. Darko Bošnjak.

 

PROGRAMSKI SADRŽAJI PROJEKTA

1. Svaka škola već u svojoj knjižnici ima po jedna primjerak brošure Živjeti fair play u kojoj su već sadržani tematski prilozi za izradu sadržaja za provedbu projekta (web lokacija: http://skolski-sport.hr/wp-content/uploads/2018/09/Bonton-ponasanja-u-usportu-2018-hrvatski-web.pdf)

2. Brošura „Bonton ponašanja u sportu“ također sadrži programske sadržaje u provedbi programa (web lokacija: http://skolski-sport.hr/wp-content/uploads/2018/09/Bonton-ponasanja-u-usportu-2018-hrvatski-web.pdf

 

PARTNERI

Hrvatski fair play odbor u okviru Hrvatskog olimpijskog odbora glavni je partner u provedbi projekta. U realizaciji projekta u punom obimu partnerstvo bi se širilo i na Središnji državni ured za šport, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski olimpijski odbor i ostale koji iskažu interes.

 

ZAKLJUČAK

Promicanje ideja fair playa kod većeg broja učenika u suradnji s strateškim partnerom – Hrvatskim fair play odborom uroditi će, vjerujemo, ostvarenju ne samo svih ciljeva projekta već i utrti put realizaciji sličnih i još boljih projekta.