SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – POTPISAN UGOVOR O SURADNJI I NABAVKA NOVE OPREME

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – POTPISAN UGOVOR O SURADNJI I NABAVKA NOVE OPREME

3. srpnja 2020.

Srednja škola Valpovo je 1. srpnja, u poslovnim prostorima tvrtke Siruis d.o.o. iz Belišća, potpisala sporazum o suradnji. Sirius d.o.o je distributer proizvoda tvrtke Siemens koja je najveći i najpoznatiji svjetski proizvođač opreme za automatizaciju. Sporazum je u ime Srednje škole Valpovo potpisala ravnateljica Svjetlana Kalpić, a u ime tvrtke Sirius d.o.o., direktor Bojan Radulović.

Predmet sporazuma o suradnji je definiranje međusobnih odnosa kao potpora uvođenju novih tehnologija potrebnih za obrazovanje učenika za novo zanimanje Tehničar za elektroniku. Naime, Sirius d.o.o. će kao zastupnik tvrtke Siemens podržati  uvođenje novog kurikuluma kroz tehničku i logističku podršku, edukacije nastavnika i informiranje učenika o novitetima u opremi koja se koristi na polju automatizacije. Srednja škola Valpovo se u okviru ovog ugovora obvezala prema potrebi organizirati edukacije za djelatnike tvrtke Sirius.

U sklopu potpisivanja sporazuma o suradnji izvršena je i primopredaja opreme koju je isporučila tvrtka Sirius. Radi se o najmodernijoj opremi za automatizaciji tvrtke Siemens. Navedena oprema sastoji se od 6 profesionalnih kompleta SCADA sustava koji se sastoje od panela osjetljivog na dodir (HMI touch display), programabilnog logičkog upravljača (PLC Simatic S7-1200) te pripadajućih softwara. Srednja škola Valpovo posjeduje jednostavnije PLC-ove marke Siemens, a ovom je akvizicijom podigla nivo tehnološke opremljenosti na vrlo visoku razinu.

Navedena je oprema odabrana u suradnji  sa stručnjacima iz tvrtke TEO-Belišće d.o.o.  s kojom Srednja škola Valpovo od ranije ima potpisan sporazum o suradnji. Odabrana oprema je indentična sustavima koje TEO-Belišće koristi u svojim proizvodima i na taj će način učenici naše škole biti spremni za tranziciju iz škole na tržište rada.

Na kraju treba spomenuti da je osim isporuke navedene opreme, tvrtka Sirius uručila Srednjoj školi Valpovo  i vrijednu donaciju koja se sastoji od frekventnog regulatora brzine asinkronih motora, dva edukativna trofazna elektromotora i večeg broja induktivnih krajnjih sklopki. Navedena će donacija dodatno ohrabriti i motivirati učenike i nastavnike te podići kvalitetu nastavnog procesa u Srednjoj školi Valpovo.

Nastavnik: Boris Puljek, dipl.ing.

Wordpress Gallery Plugin Free