SREDNJA ŠKOLA VALPOVO NA TEHNICOOLUM-U

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO NA TEHNICOOLUM-U

2. prosinca 2019.

Učenici i nastavnici Srednje škole Valpovo sudjelovali su na 2.sajmu tehničke kulture OBŽ-a pod nazivom Tehnicclum koji se i ove godine organizirao u sajamskim prostorima Pampasa u Osijeku od 29. do 30.studenog 2019.

Sajam je organizirao „Osječki sajam“  d.o.o. u suradnji s partnerima Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske Županije. Sajam se organizira u svrhu popularizacije tehničke kulture i STEM-znanosti među djecom i mladima, te poticanja mladih za obrazovanje u strukovnim – tehničkim srednjim školama i visoko školskim obrazovnim ustanovama.

Program sajamske priredbe realizirao se održavanjem praktičnih kreativnih radionica,  zanimljivih prezentacija, predavanja, atrakcija i izložbi, na kojima su svi posjetitelji imali priliku aktivno sudjelovati.

Potrebu za stručnim kadrom i obrazovanjem za strukovnim zanimanjima, ove godine, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvo znanosti i  obrazovanja dodatno naglašavaju u medijskoj kampanji.

Naša je Škola iskoristili mogućnost  sudjelovanja, prije svega u svrhu promocije strukovnih i tehničkih zanimanja i obrazovnih profila za koje pripremamo buduće polaznike, a zatim kako bi predstavila postignuća i uratke naših učenika i njihovih mentora.

Škola je uredila izložbeni prostor, a tijekom dva dana sudjelovali su: Ivan Cvenić, dipl.ing., Boris Puljek, dipl.ing, Ivan Silađi, dipl.ing., Miroslav Kupanovac, prof., nastavnici praktične nastave strojarstva i obrade metala: Zoran Marković, Branko Stiplošek, Josip Stanić, Željko Knežević.

Učenici koji su predstavljali školu: Igor Kramar, Antonio Krištof, Šimun Krznarić, Nikola Mikulić, Josip Repček, Toni Šafran, Filip Uranjek, Vedran Val (elektrotehničari), te Iva Bočkinac, Renato Birović, Patrik Bognar i Luka Dolančić (CNC-operateri).

Ravnateljica je škole Svjetlana Kalpić, dipl.ing. aktivno sudjelovala u pripremanju izložbenog prostora te zajedno s pedagoginjom škole Zdenkom Lončarić sudjelovala na otvaranju sajma i druženju s našim nastavnicima i učenicima.