SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN PRIPREMNOG SASTANKA ERASMUS PROJEKTA DIGITAL U ZAGREBU

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO DOMAĆIN PRIPREMNOG SASTANKA ERASMUS PROJEKTA DIGITAL U ZAGREBU

28. ožujka 2022.

Od 21. – 23. ožujka 2022. Srednja škola Valpovo organizirala je pripremni sastanak svih partnera  Erasmus KA220 projekta DiGiTaL – DIGITAL GAMES TREASURY AND LIBRARY čiji je nositelj škola Javier Garcia Tellez iz Caceresa, grad na zapadu Španjolske, pokrajina Extremadura. Cilj projekta je tzv. gamification, odnosno učenje koje se bazira na korištenju elemenata iz raznih društvenih i video-igara kao što su postizanje bodova, prelaženje nivoa, natjecateljski kvizovi itd. Kao što i samo ime govori, kreirat će se digitalne igre raznih sadržaja i tematika, a koje bi svi partneri mogli koristiti kao nastavna sredstva i edukativne sadržaje. U projektu će sudjelovati djelatnici naše škole koji će s jedne strane učiti kako koristiti IT alate a s druge strane kreirati ih zajedno s partnerima.

Budući da se radilo o prvom, tzv. kick-off sastanku u trajanju od 2 radna dana, dogovoreno je da se on održi geografski na lokaciji koja je svim sudionicima projekta približno jednako udaljena, a to je igrom slučaja baš bila naša zemlja. Sastanak je organiziran u Zagrebu, a našu školu predstavljali su profesor Krunoslav Vukelić, koordinator hrvatskog tima,  te profesorice Kristina Najcer Bračevac i Karmela Mihaljević.

Oni su u nedjelju, 20. ožujka, u Zagrebu dočekali i pozdravili  ostale sudionike sastanka, timove iz Španjolske, Turske, Portugala i Rumunjske te im pomogli oko smještaja i snalaženja u Zagrebu.

U ponedjeljak je održan cjelodnevni radni sastanak, s pauzom za zajednički ručak, kojeg je otvorio prof. Vukelić  prezentacijom kojom je predstavio našu školu i regiju iz koje dolazimo.

Na sastanku  su rezimirane i raspravljene dosadašnje aktivnosti i dogovorena zaduženja  svih partnera u projektu. Tako je jedan od naših zadataka kreiranje sadržaja iz matematike i prirodnih znanosti. Također je napravljen i plan daljnjih događanja te usuglašen vremenski okvir  u kojem će se ona odvijati. Naime, prvobitni planovi zahtijevali su neke korekcije  koje su uvjetovali aktualni društveno – politički događaji.

Sastanak se nastavio  u  jutarnjim  satima sljedećeg dana, a nakon čega smo svi zajedno otišli u prekrasan razgled Zagreba u pratnji stručnog vodiča te posjetili Muzej iluzija. Sljedeća mobilnost planirana je za kraj travnja 2022. godine.

Nadamo se da smo bili dobri domaćini ovog radnog sastanka i da su naši partneri iz Zagreba ponijeli dobre dojmove.