SKYPE KONFERENCIJA S UČENICIMA IZ POLJSKOG GRADA KEPNO

SKYPE KONFERENCIJA S UČENICIMA IZ POLJSKOG GRADA KEPNO

8. lipnja 2019.

Polaznici fakultativne nastave njemačkog jezika (3.elt, 2.elt, 2.ek) u petak 7.6. održali su u učionici broj 13 svoju drugu skype konferenciju sa skupinom od 11 učenika iz poljske srednje tehničke gimnazije u Kepnu koji također fakultativno  uče njemački jezik. Ideja za ovu suradnju došla je preko e-twininga kad su profesorica Agnieszka Trawinska i prof. Slačanac stupile u kontakt i složile se oko pokušaja novog oblika motivacije za učenje njemačkog jezika – škola za život uživo!

Tema konferencije je bila „Unsere Stadt“ prlikom koje su naši učenici timski održali prezentaciju o Valpovu i Belišću.

Učenici iz Kepna su nakon toga također timski prezentirali svoj grad i školu: Kepno ima 15 000 stanovnika, škola je 100 godina stara i trenutno ju pohađa 1000 učenika. Uz školu postoje i moderni rekreativni sadržaji (bazen, dvorana, Kino) kao i prostor u kojem učenici škle odrađuju praksu i sezonski rad – Mc Donald’s. Mladi Poljaci se vrlo rado bave street-workoutom koji je postao pravi hit zadnjih nekoliko godina.

U prilogu su obje prezentacije i fotografija uskrsnih čestitki koje su poštom pristigle nakon proljetnih praznika iz Kepna jer se obje skupine dopisuju od listopada prošle godine.

Prilozi – prezentacije:

Valpovo und Belišće KEPNO

KEPNO