ROBOTI U NAŠOJ ŠKOLI

ROBOTI U NAŠOJ ŠKOLI

26. prosinca 2019.

I ove smo godine obilježili „Sat programiranja“  („Hour of coding“) s učenicima 3. razreda gimnazije  koji pohađaju izbornu nastavu iz informatike.

Trenutno škola ima dva edukacijska robota  „Abilix WER Ability Kit II“ i „Lego Mindstorms Education EV3“. Učenici su podijeljeni u dvije grupe i svaka je imala zadatak proučiti svog robota i sastaviti osnovni oblik (vozilo).

Robota „Abilix WER“  smo dobili na poklon prošle školske godine od našeg  učenika Dorijana Polanca. Dorijan je sudjelovao u Erasmus+  projektu u Španjolskoj gdje je osvojio prvo mjesto u igri znanja i kao nagradu dobio robota.  Zahvaljujemo se Dorijanu na velikodušnom poklonu.

Drugi je robot škola kupila za potrebe nastave i novog projekta u kojem sudjelujemo. Edukacijski  set “Lego Mindstroms EV3” je namijenjen učenicima srednjih škola i ima mogućnost kreiranja četiri različita oblika. Plan je kupiti  još najmanje tri takva robota.

Ovakav oblik nastave je oduševio učenike.  S uspjehom su sastavili robote i iskazali veliki interes za nastavkom i programiranjem tih robota.

Marija Juriša, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free