RADIONICA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA

RADIONICA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA

27. svibnja 2022.

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine od 10,30 sati, održana je trosatna radionica u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Goste je pozdravila ravnateljica škole Svjetlana Kalpić. Radionicu je vodila savjetnica Sanja Kelava u suradnji s Lidijom Novosel, Hanijem Haddadom i Ivom Tunjićem.

Tema je savjetničnog posjeta bila priprema nastavnika strukovnih zanimanja za nadolazeću reformu u strukovnom obrazovanju i primjenu novih strukovnih kurikuluma. Tako su nastavnici imali prilike saznati novosti i pitati što ih zanima.

Jedan je dio predavanja bio utvrditi znanja vezana za ishode učenja, vrednovanje i ocjenjivanje te međusobno razlikovanje postupaka.

Značajan je dio vremena bio posvećen različitim pristupima vrednovanju učenika kao i operativnom praćenju i planiranju rada. Savjetnici su naglasili značaj vođenja bilježaka o praćenju i vrednovanju svakog učenika.

Nastavnici su cijelo vrijeme bili vrlo aktivni i uključeni svojim pitanjima o bitnim temama koje su dominirale radionicom te raspravom kroz aktivnosti radionice.

Zaključak je da će se u narednom razdoblju, a osobito nakon uvođenja novih kurikuluma, intenzivno nastaviti suradnja Agencije sa svim strukovnim školama kako bi im bila značajna potpora u najavljenoj reformi strukovnog obrazovanja.

Ravnateljica: Svjetlana Kalpić, dipl.ing.