RADIONICA UŽIVO: E-UČITELJ „U OBLAKU”

RADIONICA UŽIVO: E-UČITELJ „U OBLAKU”

20. veljače 2023.

U  četvrtak 16.02.2023. od 14:30 – 18:00 u našoj je školi održana radionica za nastavnike pod nazivom: e-učitelj „U oblaku“. Radionica je organizirana u sastavu provedbe projekta e-Škole od strane Carneta-a, a radionicu je vodila prof. Viktorija Vranešić.

Kroz provedbu radionice mogla su se čuti pitanja: Koliko ste često morali organizirati sastanak u školi kako bi izradili jedan ili više dokumenata? Gubite li se povremeno u verzijama dokumenta koje razmjenjujete elektroničkom poštom? Koliko puta ste zbog toga radili na inačici dokumenta?

Na ovoj se radionici naučilo ili podsjetilo kako koristiti i dijeliti dokumente u „oblaku“ kako bi si pojednostavili rad s dokumentima: Google Docs (dokumenti), Google Disk, Google Forms (obrasci), Google račun i dr.

Polaznici će nakon radionice moći:

  • prepoznati prednosti i nedostatke pohrane podataka u oblaku (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • izraditi mapu u „oblaku“ i podijeliti je s ostalim korisnicima pomoću poveznice (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • pronaći dokumente koje su podijelili drugi polaznici (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • izraditi i podijeliti tekstualni dokument, prezentaciju i obrazac (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • koristiti se Googleovim dokumentima, prezentacijama i obrascima za pripremu i izvođenje nastave (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali).
Wordpress Gallery Plugin Free