PROMIDŽBA DRAGOVOLJNOG VOJNOG OSPOSOBLJAVANJA

PROMIDŽBA DRAGOVOLJNOG VOJNOG OSPOSOBLJAVANJA

23. travnja 2024.

U utorak 23. travnja 2024. godine našu školu su posjetili djelatnik područnog odsjeka za poslove obrane Osijek 2, sa sjedištem u Đakovu gospodin Mesić Kruno i satnik Mario Bernić.

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednje škole i zainteresirani učenici nižih razreda. Predavanju su prisustvovali učenici 4. razred tehničar za elektroniku, 3. razred strojobravar i 3. razred CNC – operater.

Gosti su  učenicima predstavili promidžbu ministarstva obrane RH za sustav dragovoljnog vojnog osposobljavanja, temeljnu vojnu obuku u rodu pješaštva te mogućnosti zasnivanja radnog odnosa.

Cilj posjeta naših gostiju bio je odgovoriti prisutnim učenicima kako postati djelatna vojna osoba, koje zdravstvene sposobnosti su potrebne za vojnu službu, kako i gdje se prijaviti te što dobivaš prijavom u vojnu službu.

Nakon zanimljivog predavanja učenici su dobili informacije o programu stjecanja temeljnih vojnih znanja i vještina, iznosu mjesečne naknade, plaćenih putnih troškova i zdravstvenog osiguranja, te ostalim važnim informacijama potrebnim za prijem u vojnu službu.

Učenici su dobivenim informacijama potaknuti na razmišljanje, možda je to ono što ih zanima i žele raditi u budućnosti.

Voditeljica, Svjetlana Barišić