PREDAVANJE RODITELJIMA UČENIKA PRVIH RAZREDA STRUKOVNIH ZANIMANJA

PREDAVANJE RODITELJIMA UČENIKA PRVIH RAZREDA STRUKOVNIH ZANIMANJA

13. prosinca 2019.

U sklopu edukativnog programa „Za odgovorno odrastanje mladih“, pedagoginja Zdenka Lončarić i psihologinja Tamara Gazdek održale su predavanje roditeljima učenika prvih razreda strukovnih zanimanja. Partneri u ovom projektu su Psihološki centar Tesa , uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj programa je pružiti podršku roditeljima u unaprjeđivanju komunikacije i svojeg odnosa s djecom.

Roditelji su imali priliku čuti informacije o temeljnim komunikacijskim vještinama, poput aktivnog slušanja te vještina prenošenja vlastitih ideja, osjećaja i potreba, a s ciljem poticanja samopouzdanja, samopoštovanja i unaprjeđivanja djetetovih vještina, znanja i sposobnosti. Na početku i na kraju samog predavanja, roditelji su rješavali anketne upitnike čiji će rezultati omogućiti bolje razumijevanje važnosti kvalitetne komunikacije. Roditelji su tom prilikom dobili i edukativne brošure pod nazivom „Adolescencija i kako je preživjeti“

Vrijednost ovog susreta je i u tome što su roditelji pozvani da kada god za to osjete potrebu, dođu u školu i da se obrate pedagoginji i psihologinjama kako bi svi zajedno pružili  podršku mladima u ovom osjetljivom razdoblju. Predavanju je bila nazočna i pripravnica psihologinja Ivana Mađarić koja učenicima redovito pruža individualnu podršku.