POSJET PROF. DR. SC. DAVORINA TURKALJA SA EFOS-A

POSJET PROF. DR. SC. DAVORINA TURKALJA SA EFOS-A

9. veljače 2019.

5.2.2019. godine prof. Markota je organizirala posjet prof. dr. sc. Davorin Turkalj sa EFOS-a kako bi nam predstavio CUVid (Curriculum Video) platformu.

Riječ je o projektu Europske unije u kojem je sudjelovalo 4 partnera iz Austrije, Češke, Portugala i Hrvatske.

Što je CUVid platforma? CUVid platforma je alat koji povećava izglede za pronalazak zaposlenja i povećanje zapošljivosti mladih preko video aplikacije za prijavu na radno mjesto.

Cilj projekta je razvijanje nove metode prijave za posao i digitalnog alata za osobnu video prezentaciju te povećanje mobilnosti mladih.

Misija nije oponašati ili ponoviti ponudu koja već postoji, nego ponuditi superiornu on line uslugu koja pomaže mladim ljudima da uz pomoć svoje kreativnosti prezentiraju sebe.

Budući da učenici ekonomskog usmjerenja tijekom 3. i 4. razreda imaju nastavni predmet Vježbenička tvrtka (koji simulira rad stvarne tvrtke) te upravo obrađuju nastavnu cjelinu -zapošljavanje, učinilo se prikladnim pozvati u goste prof. dr. sc. Davorina Turkalja kako bi nas upoznao sa uporabom CUVid platforme i prezentirao suvremeniji način predstavljanja potencijalnom poslodavcu.

Nakon što smo bili upoznati sa samim projektom, slijedilo je gledanje 6 tutoriala (osmišljavanje sadržaja, umjetnički, pedagoški, psihološki vodič, tehnički 1 i tehnički 2 vodič) kako snimiti svoj video.

Nakon pregledanih uputa, učenici su počeli pisati koncept na papir.

Nažalost, dva školska sata nisu bila dovoljna za provođenje cjelokupne radionice. Međutim, mi sami nastavljamo dalje. Sljedeći korak je uporaba mobilnih telefona i snimanje kreativne prezentacije za prijavu na zamišljeni posao.

Učenici su već do sada samostalno izradili natječaj za posao, tako da će biti lako odabrati željeno radno mjesto.

Njima se sama zamisao odmah svidjela jer oni pripadaju digitalnoj eri, a takav način prezentiranja sebe i svojih karakteristika im je lakši i privlačniji jer su oni „majstori“ za mobitele i sve mogućnosti koje im on nudi.

Ovim suradnja sa prof. dr. sc. Davorinom Turkaljem nije završila, čak naprotiv,  upućen nam je poziv za gostovanje na EFOS-u. Poziv smatramo odličnom prilikom za naše učenike jer  učenici ekonomskog usmjerenja u velikom broju upravo i studiraju ekonomiju.

Wordpress Gallery Plugin Free