POSJET KONZUM AKADEMIJI U ZAGREBU

POSJET KONZUM AKADEMIJI U ZAGREBU

8. svibnja 2023.

PRVI puta smo se upustili u avanturu sličnu onoj iz romana Mate Lovraka *Vlak u snijegu*, sa nadom da takvih dogodovština kao tamo neće biti….

Učenici SŠ Valpovo – sva tri razreda smjera Prodavač, sa svoje dvije profesorice Svjetlanom Barišić i Snježanom Krnjajić-Lerinc, tradicionalno su putovali na terensku nastavu (ovaj put vlakom i to 30.3.2023.) u Konzum Akademiju u Zagreb.

Naše putovanje se sastojalo od SAMO 5 presjedanja, što nam je svima bilo dodatno zanimljivo

Prvo do Bizovca automobilima, pa vlakom do Koprivnice. Zatim smo međugradskim autobusom putovali do Križevaca, a tamo opet na vlak do Zagreba. U Zagrebu smo se nas 25 ukrcalo u gradski autobus te se odvezli sa željezničkog kolodvora do Turinine ulice i Konzum Akademije gdje nas je dočekala gđa Eli Borić – specijalist za razvoj i unapređenje usluge.

Nakon srdačne dobrodošlice u Konzum Akademiji svi smo saznali što je to Privatna marka i kako se ona stvara u Konzumu. Predavanje je držao gdin Tomislav Primorac. Nakon toga su se učenici podijelili u dvije grupe gdje je jedna grupa otišla u Praktikum a druga je ostala u istoj dvorani. U Praktikumu su gđa Josipa Raič i Isabella Slekovac objasnile što je to Planogram i kako se po njemu artikli slažu na policu. Da bi pokazali koliko su razumjeli rečeno, učenici su dobili novi Planogram po kojem su trebali sami da slože robu na police. Za to vrijeme druga grupa učenika je u velikoj dvorani slušala predavanje u kojem je gđa Lucija Marić predstavila Službu kvalitete s organoleptikom. Učenici su sudjelovali u radionici gdje su imali zadatak da kod tri vrste keksa (za koje ne znaju koji je koji) otkriju koji je najbolji po boji, okusu, mirisu i dr. elementima koji su se tražili. Bilo je divno gledati učenike kako sa posebnom pažnjom i spretnošću obavljaju obadvije radionice. Prije nego su se grupe zamijenile u svojim radionicama, napravljena je pauza. Domaćini su nam kao i uvijek kada im dođemo u posjet, priredili divna peciva iz svog odjela pekare te nas počastili toplim napitcima, vodom i sokom.

Na kraju radnog dijela slijedilo je tradicionalno slikanje, razmjena poklona, zahvala  i pozdrav uz obećanje da se vidimo uskoro.

Prije nego što nam je došao vlak imali smo malo vremena da prošećemo Zagrebom i uživamo u njemu. U povratku smo imali direktnu vožnju vlakom, bez presjedanja, što nam je svima omogućilo da se u mirnoj i opuštenoj atmosferi sretno vratimo kući.

Posjet tvrtci Konzum, najvećem hrvatskom maloprodajnom lanacu, tj. Konzum Akademiji je još jedan način na koji se naši učenici smjera Prodavač upoznaju s radom u praksi nakon što usvoje teorijska znanja kroz stručne predmete. Od srca zahvaljujemo Konzumu i vjerujemo da razmjena iskustva, stjecanje novih iskustva i znanja uvelike doprinose razvoju i oblikovanju naših učenika, divnih mladih ljudi.

Wordpress Gallery Plugin Free