OBILJEŽILI SMO NOĆ KNJIGE

OBILJEŽILI SMO NOĆ KNJIGE

23. travnja 2021.

Danas se održava jubilarna, deseta Noć knjige. Povod su ovoj manifestaciji  Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Organizatori su odlučili  Noć knjige 2021. tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Uključili smo se u obilježavanje ove manifestacije kreativnom radionicom Basna u stripu. U njoj su sudjelovali učenici 2.OGb razreda ( Nea Pohižek, Matea Kolesarić, Patricija Jurilj, Kasija Plečko, Laura Kupanovac, Anamarija Frančić, , Edi Pavlović, Domagoj Ivić i Jakov Anočić) u sklopu izborne nastave iz Hrvatskog jezika kod prof. Jasne Vuković, a pod vodstvom knjižničarke Martine Peranić.

Učenici su čitali basne, odabrali onu koja im se najviše svidjela te ju preoblikovali u strip. Njihove radove možete pogledati  u galeriji, a bit će izloženi u školskoj knjižnici.

Wordpress Gallery Plugin Free