NASTAVNICI STRUKOVNIH PREDMETA U VELIKOJ GORICI

NASTAVNICI STRUKOVNIH PREDMETA U VELIKOJ GORICI

8. ožujka 2023.

Dana 22. veljače 2023. su profesori strojarske skupine predmeta naše škole Alena Lozušić i Miroslav Kupanovac u sklopu RCK Slavonika 5.1.bili u jednodnevnom stručnom posjetu RCK Industrija 4.0 u Velikoj Gorici. Stručni posjet je jedna od planiranih aktivnosti RCK Slavonika.

Svrha putovanja bila je posjetiti Srednju strukovnu školu Velika Gorica, upoznati se sa programima koji se provode u školi, te obići RCK u izgradnji.

Na početku nam je ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica predstavio prvo školu, a zatim i projekt RCK Industrija 4.0. u okviru kojega se grade tri Centra izvrsnosti. Nakon njega nam je glavni koordinator projekta dao detaljnije podatke o projektu: trajanje, vrijednost, partneri, rokovi, te je predstavio plan održivosti projekta u sljedećih pet godina. Nakon predstavljanja škole i projekta obišli smo školu – postojeće praktikume i laboratorije koji su poznati mnogim nastavnicima, jer ondje polažu Stručni ispit.

Nakon obilaska škole obišli smo i gradilište nove zgrade u kojoj će biti smješten Centar izvrsnosti. Iako su radovi na RCK u punom jeku i polako ulaze u fazu završnih radova mogli smo vidjeti budući raspored praktikuma i radionica.

Po povratku u školu, nositelji projekta RCK Slavonika 5.1., su predstavili taj projekt, a kolege iz škola partnera RCK su kratko predstavili svoje škole.

Nakon toga, uz druženje, vodili smo razgovore u budućnosti naših projekata i naših škola.

Miroslav Kupanovac, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free