NAŠI ELEKTRONIČARI NA GoStem sajmu NA FERIT-u

NAŠI ELEKTRONIČARI NA GoStem sajmu NA FERIT-u

12. listopada 2022.

Naši učenici zanimanja Tehničar za elektroniku (3.TE) sudjelovali su na GoStem sajmu na FERIT-u u četvrtak, 06.10.2022. U pratnji učenika bili su nastavnici Zoran Mrkonić i Ivan Vidošić.

„Go STEM sajam“ je jedna od FERIT-ovih aktivnosti popularizacije znanosti usmjerene na povezivanje srednjoškolske nastave iz STEM područja s visokoškolskom inženjerskom nastavom.

Učenici su tijekom sajma sudjelovali na raznim prezentacijama i radionicama iz područja elektrotehnike, računalstva i robotike.

Aktivno su sudjelovali na  radionici „Ispitajte matematičku logičku inteligenciju´“ gdje su mogli provjerili koliko su dobri u matematičkoj logici i naučili nešto novo o vrstama inteligencije.

Posebnu im je pažnju privukla radionica „Robotska manipulacija i robotski vid“ gdje su upravljali 6 – osnim robotom i naučili nešto novo o sustavima automatizirane manipulacije i arduino programskom okruženju.

Kroz stručna predavanja i prezentacije profesori su sa Ferita, na zanimljiv način, prenosili svoja znanja i iskustva. Tako je učenicima prezentiran „Sustav za nadzor vozača pomoću ugradbene računalne platforme“ gdje su naučili o naprednom sustavu pomoći vozača.

Također su učenici imali priliku vidjeti Crosolar automobil, nogobote i različite nove tehnologije.

Sajam je završio na zanimljiv način gdje je učenicima uz igru i zabavu približena znanost te primjena novih modernih tehnologija.

Učenici su se vratili zadovoljni i puni dojmova, a posebno je važno naglasiti da su naučili nešto novo i korisno za njihov sadašnji i budući profesionalni razvoj.

Nastavnik:

Zoran Mrkonić, dipl.ing.

Wordpress Gallery Plugin Free